PADOMI: Siltas grīdas izbūve uz grunts Актуальные советы

PADOMI: Siltas grīdas izbūve uz grunts

Понедельник, 22 января, 2018

Silto grīdu iespējams izbūvēt dažādās vietās, tāpat tās iespējams izbūvēt uz noblietētas grunts. Siltās grīdas aizvien biežāk tiek ierīkotas privātmājās, tās ērtās lietošanas un patīkamā grīdas siltuma dēļ. Šajā rakstā varat izlasīt kā jāierīko silto grīdu uz grunts. Šīs grīdas plusi ir tās zemās izmaksas, jo silto grīdu klāj uz grunts un nav nepieciešama papildus pamatnes betonēšana.

Grunts blietēšana
Liela uzmanība jāpievērš grunts sagatavošanai, jo siltumizolācijas materiāls tiks balstīts uz grunts, tāpēc gruntij jābūt labi sagatavotai, noblietētai, lai grīda nedeformētos. Grunti nolīdzina pēc horizontālā līmeņa un tad noblietē ar vibroblieti.

Grants un šķembu blietēšana
Pēc grunts noblietēšanas uz grunts uzber šķembu ,oļu vai raupjas grunts kārtu, ieteicams ne mazāk kā 80mm biezumā un to ieblietē gruntī, pēc kā uzber nelielu smilts kārtu ko ieskalo starp šķembām un vēlreiz noblietē.

Kompensācijas lenta tiek izmantota, lai samazinātu aukstumtiltus. Papildus tā atstaro siltumu un kalpo kā skaņas izolācijas materiāls, un neuzsūc un necaurlaiž mitrumu.

Siltumizolācijas materiāla ieklāšana
Siltumizolācijas plāksnes ieklāj lai betons neatdotu siltumu no augšas uz apakšu un otrādi. To vēlams veidot no akmens vates, putupolistirola, minerālvates. Dažiem materiāla veidiem ražotājs iesaka klāt apakšā hidroizolāciju.

Slīdošās starplikas ieklāšana
Slīdošā starpsiena ir starp betonu un siltumizolācijas materiālu novietota, Pe plēve vai pergamīns, kas ļauj betonam siltum maiņas ietekmē staigāt un nepieļauj mitruma iesūkšanos siltumizolācijas materiālā, kas pasargā betonu no pārāk ātras izžūšanas.

Armatūru sietu un distanceru montāža

Armatūras sietu uzstādam uz plastmasas distanceriem apmēram 10mm-30mm attālumā no nosedzamās virsmas (slīdošās starplikas).armatūras sietu vēlams likt no 3mm-6mm diametrā ar 100mm-150mm lielu aci.

Siltās grīdas cauruļu montāža
Siltās grīdas cauruļu vilkšanu ieteicams sākt no cauruļu pieslēguma vietas uzmanīgi ritinot to vaļā. Cauruļvadus ieteicams stiprināt 150mm-300mm attālumā viena no otras, ko paveic ar metāla drāti vai plastmasas vada savilcēja palīdzību, piestiprinot cauruļvadu pie armatūras sieta. Cauruļu stiprinājumiem pie sieta nevajadzētu pārsniegt 750mm distanci. Pirms cauruļu vilkšanas ieteicams paredzēt vietas telpā, kur netiks vilkts cauruļvads(dušas kabīnes , iebūvējamās mēbeles utt.).

Betona ieklāšana
Betonējot grīdu der atcerēties, ka optimālais betona slāņa biezums 1.-stāvā 70mm-90mm, 2.-stāvā 40-50mm. Virs caurulēm betona sāniem jābūt min.30mm . Grīdas betonēšanu sāk ar vaduļu līmeņošanu, kuras nostiprina uz javas pikām. Vaducas nav ieteicams likt tuvāk par 60cm vienu no otras. Ja betonējamā virsma ir lielāka par 25m2, tad jāveido kompensācijas šuve. Ražotāji piedāvā arī speciālas Vaducas, kas kalpo kā kompensācijas šuve. Betona cietēšanas periodā 2-3 nedēļas, betons jāmitrina, jāpasargā no saulesstariem, caurvēja un jāpārklāj ar plēvi, lai betons pārāk strauji nezaudētu mitrumu, tā panākot lielāku betona stiprību.

Источник: varupats.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик

Подборка услуг по теме