Paroc laiž klajā jaunu izstrādājumu, lai mazinātu trokšņa piesārņojumu ēkās Коммерческая информация

Paroc laiž klajā jaunu izstrādājumu, lai mazinātu trokšņa piesārņojumu ēkās

Вторник, 19 сентября, 2017

 

Lai risinātu pieaugošā trokšņa piesārņojuma riskus ēkās, Paroc ir izstrādājis speciālus materiālus efektīvai starpsienu un grīdu izolācijai. Ir zināms, ka pēdējo 15-20 gadu laikā trokšņa līmenis telpās, ko rada satiksme un mājsaimniecības ierīces, stereo un video aprīkojums, ir pieaudzis apmēram par 10 decibeliem (dB). Cilvēka auss šīs izmaiņas uztver kā 100 % pieaugumu trokšņa līmenim.

Pēc Pasaules Veselības organizācijas datiem pārmērīgs trokšņa līmenis traucē cilvēku atpūtu un miegu, rada koncentrēšanās grūtības mācību vai strādāšanas laikā. Tāpat cilvēki, kas ir pakļauti trokšņainai videi, kļūst satrauktāki, pasliktinās to garīgā veselība, kā arī šādi cilvēki ir vairāk pakļauti hipertensijas un sirds išēmisko slimību attīstībai.

Lai nodrošinātu ēku atbilstību pieļaujamām trokšņa izplatības normām, arī Latvijas būvnormatīvos ir atrunātas skaņas izolācijas prasības ēku iekšējām norobežojošajām konstrukcijām (3. pielikums, Latvijas būvnormatīvam LBN 016-15, "Būvakustika").

Paroc izstrādātās jaunās skaņas izolācijas plāksnes PAROC Sonus var tikt pielietotas atbilstoši Latvijas Būvnormatīvu LBN 016-15 prasībām iekštelpu sienu un pārsegumu konstrukcijās, tās ir izgatavotas no akmens vates, ir nedegošas un ērtas lietošanai. Tās izceļas ar īpašu elastību, kas būtiski atvieglo produkta lietošanu. PAROC Sonus ir paredzētas skaņas izolācijas aizpildījumam iekštelpu vertikālās un horizontālās konstrukcijās. Samazinātais izstrādājuma svars padara to efektīvu un ekonomisku alternatīvu skaņas izolācijas risinājumiem koka un metāla karkasu sistēmās. Plāksne Sonus nemaina savu formu un īpašības paredzētajā ekspluatācijas laikā, tā ir viegla, viengabalaina un ar to ir ērti strādāt.

Jāņem vērā, ka ēkās dominē divu veidu trokšņi: gaisa skaņas un trieciena trokšņi, tāpēc ir būtiski skaņas izolāciju nodrošināt ne tikai starpsienu, bet arī grīdu konstrukcijās. PAROC Sonus ir piemērotas tieši gaisa skaņas trokšņu izolācijai. Gaisa skaņas trokšņi rodas tieši gaisā, piemēram, kad cilvēki sarunājas vai strīdas, tā ir TV vai radio skaņa vai dūkoņa no mājsaimniecības ierīcēm, un tos ierobežot iespējams ar starpsienu izolāciju. Trieciena troksnis rodas, kad pret virsmu tiek sists ar kādu objektu un skaņa tiek pārraidīta starp ēkas stāviem. To ierobežot palīdz grīdu skaņas izolācija.

Paroc ir vadošais energoefektīvu siltumizolācijas risinājumu ražotājs Baltijas jūras reģionā ar ražotnēm piecās valstīs un pārstāvniecībām 14 valstīs. 2016. gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 375,5 miljonus EUR, un vidēji kompānija nodrošināja darbu 1835 cilvēkiem. Paroc galvenais birojs atrodas Somijā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик