Daugavpilī atbalsta jautājumu par pašvaldības zemes nodošanu jaunu uzņēmumu celtniecībai Ziņas

Daugavpilī atbalsta jautājumu par pašvaldības zemes nodošanu jaunu uzņēmumu celtniecībai

Piektdiena, 21 jūlijā, 2017

20. jūlijā Daugavpils pilsētas domes Attīstības komitejas sēdē tika apspriests jautājums par pašvaldības zemes gabala Spaļu ielas rajonā (Ziemeļu rūpnieciskās zonas teritorijā) nomas tiesību nodošanu izsolē.
Uz zemes platības, kura aizņem 88 000 kvadrātmetru, tiek plānota granulu rūpnīcas un jaunu katlu mājas celtniecība, tāpēc Domē iesniegts lūgums par zemes iznomāšanu ar apbūves tiesībām.
Saskaņā ar likumdošanas prasībām, pašvaldībai šādos gadījumos ir pienākums rīkot izsoli. Izsoles sākumcena ir noteikta 6 920 eiro apmērā gadā.
Otrs pretendents rūpnieciskās zonas teritorijā vēlas 29 000 kvadrātmetru zemes nomu ar apbūves tiesībām. Uzņēmuma darbība būtu saistīta ar naftas produktu uzglabāšanu un apstrādi. Izsoles sākumcena ir noteikta 2 281 eiro apmērā gadā. Zemi plānots nodot nomā uz 30 gadiem.
Izsoles uzvarētajam būs pienākums uzsākt būvniecību 4 gadu laikā no apbūves tiesības reģistrēšanas Zemesgrāmatā.
Lēmumu pieņemšana par šiem jautājumiem tika virzīta uz Domes sēdi.
Kā uzsvēra Daugavpils pilsētas domes Īpašuma pārvaldīšanas departamenta Nekustamā īpašuma nodaļas vadītājs Aleksejs Nikolajevs, ražotājus un uzņēmējus interesē ieviešanās un konkrēta darbība pilsētas ekonomiskajā vidē. Jaunu rūpniecisku objektu celtniecība veicinās pilsētas ekonomisko attīstību un uzlabos darba vidi, radot jaunas darba vietas.

Avots: daugavpils.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē