Uzņēmums ,,Daugavpils siltumtīkli” pieņēma lēmumu par  šķeldas katlu māju celtniecību un maģistrālo siltumtrašu modernizāciju Ziņas

Uzņēmums ,,Daugavpils siltumtīkli” pieņēma lēmumu par šķeldas katlu māju celtniecību un maģistrālo siltumtrašu modernizāciju

Trešdiena, 19 jūlijā, 2017

Uzņēmums ,,Daugavpils siltumtīkli” pieņēma lēmumu par dalību Eiropas projektos, kuri paredz šķeldas katlu māju celtniecību un maģistrālo siltumtrašu modernizāciju. Projektu vērtība sastāda 14 milj. eiro. Pieteikums Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) iesniegts – 17. jūlijā.

Projektu līdzfinansējums no Eiropas fondiem tiek plānots 40% apmērā.  Kā paziņoja Daugavpils Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, šis lēmums pieņemts, lai atteiktos no privātajām koģenerācijas shēmām, kuras ik gadu nodrošina uzņēmējus ar peļņu 11 – 12 milj. eiro apmērā no pašvaldības un valsts budžeta.

Pašvaldība atteiksies no "Latneftegaz", "Cefus", "BK Enerģija", "Sprino", "Batergo" pakalpojumiem. Projektu tiek plānots pabeigt  2019. gada vidū, nodrošinot tarifu stabilitāti pilsētniekiem un novēršot to pieaugšanu nākotnē,” – pastāstīja Elksniņš.

Avots: daugavpils.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 6 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē