Dzīvokļa dizains ar savām rokām Dari pats

Dzīvokļa dizains ar savām rokām

Svētdiena, 16 jūlijā, 2017

Kādu Jūs vēlaties izveidot Jūsu dzīvokli, vai varbūt iekārtot māju? Protams, maksimāli ērtu un piemērotu Jūsu dzīves stilam. Tā nav viegls uzdevums, tāpēc, kā izskatīsies Jūsu dzīvokļa iekārtojums, nezinat pat Jūs paši. Kāpēc? Tas ir vienkārši: visi jūsu plani, ieceres un sapņi rodas pagaidām tikai Jūsu galvā, un pat, ja jūs tās uzliksiet uz papīra, nav teikts, ka dzīvē tas izskatīsies tik pat brīnišķīgi, kā jūs iedomājāties. Jūs varat nolīgt profesionaļu dizianeri un pēc paveiktā darba dizains jūs var neapmierināt, kadu iemeslu dēļ.

Ja jau esat izdomājuši veikt dizaina izveidošani paši savam rokām, tad Jums nepieciesams šo to apgūt. Pašrocīgi veicamais dzīvokļa dizians prasa no Jums vismaz minimālas zināšanas šajā jomā. Svarīgi, lai interjera elementi savstarpēji būtu saskaņoti un veidotu kādu noskaņu. Piekrītat, ka ne visai patīkami ir dzīvot dzīvoklī, kura ir maz gaismas, un vecas mēbeles aizņem lielako daļu telpas, lai gan it kā citādi piemerots.

 

Nedaudz dizaina teorijas. Ārējo izskatu ēkai sauc par ekstrajeru, bet iekšējo par interjeru. Interjers dzīvoklī atspoguļo gaumi un noskaņojumu dzīvokļa īpašniekam. Veidojot interjeru bez profesionālu palīdzības sākt ar dzīvokļa plānojumu. Neizdosies ievietot lielu skapi mazā istabā, saglabājot istabas stilu.

Mūsdienīgā interjerā pastāv vairaki stili.. Moderns, minimalisms, high tech. Tas ne tuvu nav viss saraksts, bet vai nepieciešams tas Jums? Izveidojat pats savu stilu, ērtu, tieši Jums. Fantāzijas lidojums un dizaina risinajums te varbūt neierobežoti.

Lielu lomu dzīvokļa dizainā spēlē gaisma, kā arī krāsas. Ja, piemēram, jūs vizuāli vēlaties palielināt telpu mazā istabā, tad to var panākt ar gaišām sienām, un vel gaišākiem griestiem. Kontrastam veidojiet tumšāku grīdu.

Gaišās krāsas interjera atspoguļo jūsu raksturu un noskaņojumu. Viss interjera nav jābūt vienādā krāsā. No krāsu dažādības rodas krāsu kolorīts. Jus izmejat kads tas būs: krāsains, rotaļīgs vai mierīgs un vienmērīgs.

 

Kā lomu spēlē telpas mākslīgais apgaismojums un tā izskats. Pareizi salikts apgaismojums veido mājīgumu un noskanu jūsu dzīvoklī. No visa iepriekš teiktā veidojas kopsavilkums: dzīvokļa interjers savam rokām nav vienkarši izveidojams, bet taču tā plānošana ir interesants process un ir viens no galvenajiem posmiem, pirms uzsākt dzīvokļa remontu. Jums jāatnak majās un jāsaprot: frāze: “manas majas, mans cietoksnis” nav vienkarši.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas