Zieglera mašīnbūve ražošanas attīstībai plāno iegādāties īpašumu no Daugavpils pašvaldības Ziņas

Zieglera mašīnbūve ražošanas attīstībai plāno iegādāties īpašumu no Daugavpils pašvaldības

Pirmdiena, 27 maijā, 2024

SIA "Zieglera mašīnbūve" ražošanas attīstībai plāno iegādāties īpašumu no Daugavpils pašvaldības Ziemeļu indistriālajā zonā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Daugavpils pašvaldība turpina darbu pie industriālo zonu attīstības, rīkojot īpašuma izsoli. Izsoles dalībniekiem tika piedāvāts iegādāties neapbūvētu zemes vienību 8575 kvadrātmetru platībā un tehnisko projektu jaunas ēkas būvniecībai Spaļu ielā.

Par izsoles uzvarētāju kļuva "Zieglera mašīnbūve", kas par zemesgabalu un dokumentāciju piedāvāja 136 256 eiro. Uzņēmums paredz attīstīt blakus esošo ražotni.

""Zieglera mašīnbūves" attīstības stratēģija nākamajiem 10-15 gadiem paredz ražotās produkcijas apjomu ievērojamu pieaugumu. Pašlaik uzņēmumam piederošā teritorija tiek pilnībā izmantota ražošanas vajadzībām un mums ir ārkārtīgi nepieciešamas jaunas platības," skaidrojusi "Zieglera mašīnbūves" valdes locekle Olga Krušinska.

Zemesgabals Spaļu ielā 4k-2 tiks izmantots uzņēmuma loģistikas centra būvniecībai, kas ļaušot visu saražoto produkciju piegādāt tieši klientiem. Ņemot vērā teritorijas trūkumu, pašlaik loģistika daļēji notiek caur uzņēmumiem Vācijā un Dānijā.

"Kompānijas īpašniekiem "Zieglera mašīnbūves" uzņēmums Daugavpilī ir prioritārs "Ziegler" grupas attīstības ilgtermiņa perspektīvā," norāda Krušinska.

Izsoles rezultāti deputātiem būs jāapstiprina domes sēdē. Paredzēts, ka tas notiks 30.maijā.

Jau ziņots, ka Daugavpils metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmums "Zieglera mašīnbūve" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.oktobra līdz 2023.gada 30.septembrim, strādāja ar 33,439 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,6% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 97% un bija 2,987 miljoni eiro.

"Zieglera mašīnbūves" gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā finanšu gadā uzņēmums eksportēja 99% no produkcijas un pakalpojumiem. Četras lielākās eksporta valstis bija Vācija, Somija, Francija un Lielbritānija.

Būtiski palielināts eksporta apjoms uz Poliju, taču pārējos eksporta tirgos bijis kritums. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā būtisks kritums bijis Ukrainā, savukārt Krievijā un Baltkrievijā produkcija vairs netiek pārdota.

Vadības ziņojumā norādīts, ka pagājušajā finanšu gadā pieaugums bija visās uzņēmuma darbības nozarēs - mašīnbūvē par 14,5%, automobiļu tehnikas nodaļā - par 16%, savukārt metālapstrādes pakalpojumu sniegšanā Latvijā bijis kritums par 38%.

Nākamajā finanšu gadā uzņēmums plāno ražošanas apmēru kritumu par 19%, kas galvenokārt saistīts ar pašu produkcijas apgrozījuma samazinājumu, "Cargotec" grupas pasūtījumu apmēra kritumu un "CeramTec" ražošanas pabeigšanu.

Nākamajā finanšu gadā plānots sākt irdinātājarklu sērijas ražošanu, kukurūzas pļāvēju jaunas paaudzes sērijas ražošanu un saulespuķu hederu prototipu ražošanu.

Tāpat nākamajā finanšu gadā uzņēmums plāno iegādāties otru metināšanas robotu, sākt jauna krāsošanas iecirkņa būvniecību, iegādāties jaunu angāru.

Uzņēmums sadarbojas ar kompāniju "Kaessbohrer", tostarp izgatavotas 20 pludmales tīrīšanas mašīnas.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 4 mēneši 14 dienu portālā
Bija online 16 jūnijā 15:34
Meklētājs būvniecības nozarē