"Rietumu banka" ir piešķīrusi aizdevumu 3,3 miljonu eiro apmērā nekustamā īpašuma ieguldījumu fonda "Indexo Real Estate Fund", ko pārvalda "Provendi Asset Management", grupas uzņēmumam SIA "V61" vēsturiska nama Krišjāņa Valdemāra ielā renovācijai, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.

Ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 61 tika uzcelta laika posmā no 1912. līdz 1914.gadam, tās autors ir arhitekts Herberts Tīmanis. Pašlaik šī ēka ir valsts aizsargājams reģionu nozīmes kultūras piemineklis, kurā ir noteikta virkne saglabājamo vērtību, tostarp īpaša jumta forma, interjera dekoratīvā apdare, kāpņu margas un apdare, vēsturiskais lifts, oriģinālās ārdurvis, iekšdurvis un citas vērtības, kā arī ir norādīta jaunu kultūras pieminekļa daļu atklāšanas iespējamība.

Vairākas pēdējās desmitgades nams netika uzturēts atbilstoši mūsdienu prasībām, un pirms renovācijas tās vērtību saglabātības stāvoklis bija atzīts par neapmierinošu. Māju plānots pilnībā atjaunot, saglabājot un rekonstruējot tās vēsturiskos fasādes, jumta un interjera elementus.

Ēkas renovāciju plānots pabeigt līdz 2024.gada vasaras beigām. Tajā būs 68 dzīvokļi ar kopējo iznomājamo platību 2906 kvadrātmetri. Pēc darbu pabeigšanas ir plānota daudzdzīvokļu nama ilgtermiņa īre.

"Provendi Asset Management" ir Latvijas Bankā reģistrēts alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks, kura dibinātāji bija "Indexo" un privātie partneri. Pašreiz "Provendi Asset Management" pārvalda nekustamā īpašuma fondu "Indexo Real Estate Fund".

"Indexo Real Estate Fund ir neatkarīgs nekustamā īpašuma ieguldījumu fonds, kas dibināts 2022.gada beigās. Fonda mērķis ir ieguldīt augstas kvalitātes un zema riska Baltijas nekustamā īpašuma portfelī - biroju, mazumtirdzniecības, loģistikas un rūpniecības ēkās ar stabilu naudas plūsmu.