Kaamos nodod ekspluatācijā divpadsmit stāvu dzīvojamo ēku Mežaparkā Ziņas

Kaamos nodod ekspluatācijā divpadsmit stāvu dzīvojamo ēku Mežaparkā

Otrdiena, 26 decembrī, 2023

Nekustamā īpašuma attīstītājs „Kaamosˮ nodevis ekspluatācijā otru “Moho Park” projekta ietvaros uzbūvēto divpadsmit stāvu dzīvojamo ēku, kas atrodas Mirdzas Ķempes ielā 2, Mežaparkā. Mūsdienīgajā, gandrīz nulles enerģijas namā, kurā izmantots daudz moderno tehnoloģu, tapuši 77 divu līdz četru istabu dzīvokļi. Gandrīz 70% no jaunajiem mājokļiem jau atraduši savus jaunos īpašniekus.

Investējot gandrīz 15,5 miljonus eiro, kopumā “Moho Park” izbūvētas divas identiskas divpadsmit stāvu ēkas ar 154 dzīvokļiem platībā no 36 līdz 170 kvadrātmetriem. Energoefektīvie, dažāda plānojuma mājokļi ar lieliem logiem, zemgrīdas apkuri un rūpīgi pārdomātu, funkcionālu dizainu nodrošina komfortablu un ilgtspējīgu dzīves telpu. To atrašanās Mežaparkā ļauj ne tikai baudīt dabas tuvumu, bet arī plašas atpūtas iespējas un ērtu satiksmi nokļūšanai Rīgas centrā.

“Pēdējo divu gadu laikā nekustamā īpašuma nozare ir piedzīvojusi dažādus izaicinājumus, kas ietekmējuši kā būvniecības procesu, tā arī mājokļu pircēju izvēles. Kamēr daļai jauno dzīvokļu meklētāju izdevies iegādāties izvēlēto mājokli, redzam, ka citi lēmumu par īpašuma iegādi ir uz laiku atlikuši, ieņemot nogaidošu pozīciju. Tomēr kopumā pircēju aktivitāte nekustamā īpašuma tirgū ir stabila, un esam gandarīti, ka mums ir izdevies Mežaparkā radīt kvalitatīvus, komfortablus un ilgtspējīgus mājokļus vairākiem simtiem rīdzinieku,” norāda “Kaamos” vadītājs Latvijā Guntars Cauna.

Jauno “Moho Park” dzīvokļu iekšējā apdarē izmantoti augstākās klases materiāli, un veselīgu mikroklimatu tajos nodrošina individuāli regulējama ventilācija ar rekuperāciju katrā mājoklī. Abi divpadsmit stāvu nami atbilst gandrīz nulles enerģijas ēkas kritērijiem, un papildus augstai energoefektivitātei uz ēku jumtiem izvietoti 30 saules paneļi, no kuriem iegūtā enerģija tiek izmantota koplietošanas telpu elektroapgādei.

Katrā namā izbūvēti divi lifti, noliktavu telpas ērtai mantu uzglabāšanai un visiem dzīvokļiem ir balkoni, savukārt augšējo stāvu jumta apartamentiem – terases ar platību līdz 70 kvadrātmetriem. Jauno dzīvokļu īpašniekiem pieejama koplietošanas velosipēdu novietne, bērnu rotaļu laukums, kā arī autostāvvietas, kas izvietotas gan ēkas pirmajā stāvā, gan arī pagalmā, kur daļa no tām aprīkotas ar elektroauto uzlādes iespējām.

Projekta “Moho Park” būvdarbus veicis uzņēmums “MITT & Perlebach”.

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 5 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē