Noslēdzoties teritorijas sagatavošanas darbiem, sākas Daugavpils otrā Lidl veikala celtniecība Ziņas

Noslēdzoties teritorijas sagatavošanas darbiem, sākas Daugavpils otrā Lidl veikala celtniecība

Piektdiena, 1 decembrī, 2023

Daugavpilī, Balvu ielā 1 šajās dienās sākas ar lielu iedzīvotāju nepacietību gaidītā, pilsētā jau otrā "Lidl" veikala ēkas celtniecība. Tas nozīmē, ka ir noslēgusies projekta pirmā fāze, kuras laikā tika sagatavots jaunajam veikalam nepieciešamais smilšu pamatnes uzbērums. Veikala ēkas projektu izstrādāja arhitektu birojs "Acitektura", bet celtniecības darbus īstenos "Jēkabpils PMK". Plānots, ka jaunais veikals savas durvis klientiem vērs 2024.gadā.

"Mēs jau ilgāku laiku strādājam pie šī projekta, jo klientu augstās aktivitātes dēļ Daugavpilī ar vienu "Lidl" veikalu nepietiek. Mēs regulāri saņemam pilsētas iedzīvotāju vēstules, aicinot atvērt vēl vienu veikalu Daugavpilī. Tāpēc esam priecīgi, ka šodien varam publiski paziņot par otrā "Lidl" veikala būvdarbu sākumu pilsētā," saka "Lidl Latvija" valdes loceklis Arūnas Dzikas. "Jaunais veikals ļaus mums būt vēl tuvāk saviem klientiem un "Lidl" pilsētniekiem nodrošinās iespēju ievērojami ietaupīt iepērkoties."

Jaunā veikala ēka būs gandrīz 2400 kv.m. liela ar vairāk nekā 1400 kv.m. plašu tirdzniecības zāli. Plānots, ka veikala apkārtējās teritorijas labiekārtošanai un apzaļumošanai tiks iestādīti gandrīz 190 dažādi košumkrūmi un koku lielstādi.

Kopējais jaunajā "Lidl" veikalā investēto līdzekļu apjoms un veikala atklāšanas laiks tiks paziņots vēlāk.

Par "Lidl"

"Lidl" kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās "Schwarz Group" ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā.

SIA "Lidl Latvija" izveidots 2018.gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7.oktobrī. Šobrīd "Lidl Latvija" ir jau 26 veikali 12 Latvijas pilsētās. Vairāk: Lidl.lv un LinkedIn.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē