Kļuvis zināms, kad tiks atvērts IKEA un cik darba vietas tas radīs Ziņas
Foto: riga.lv

Kļuvis zināms, kad tiks atvērts IKEA un cik darba vietas tas radīs

Trešdiena, 1 februārī, 2017

Rīga ir iespēju pilsēta – lielākā Baltijā, kas kopā ar aglomerāciju veido nozīmīgu tirgus potenciālu ar 1,16 miljoniem iedzīvotāju. Mūsu konkurētspēja slēpjas ne tikai ģeogrāfiskajā novietojumā, izglītības pieejamībā un kvalitātē, bet, galvenokārt, ekonomiskajā aktivitātē. IKEA zīmola ienākšana Latvijā ir apliecinājums Rīgas metropolei kā investīciju galamērķim. Plānots, ka veikals tiks atvērts jau nākamā gada rudenī.


Atbalsts infrastruktūras sakārtošanā

Tādēļ otrdien, 31. janvārī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un SIA “Paul Mason Properties” priekšsēdētājs Sigurdurs Palmasons (Sigurdur Palmason) parakstīja sadarbības līgumu par pirmā IKEA lielveikala Latvijā darbības nodrošināšanai plānoto atbalstu infrastruktūras sakārtošanā.

IKEA veikalu iecerēts būvēt Stopiņu novadā pie pašas Rīgas robežas, blakus Juglas ielas un Biķernieku ielas rotācijas aplim un plānots, ka infrastruktūras būvniecība jāpabeidz līdz 2018.gada beigām, bet ne vēlāk kā līdz 2019.gada rudenim.

Esošā satiksmes intensitāte un tās prognozētais pieaugums pēc jaunā veikala izbūves nespētu nodrošināt krustojuma caurlaides spēju un komforta līmeni, tāpēc plānotie satiksmes infrastruktūras uzlabojumi paredz papildu joslu izbūvi rotācijas apļos, savienojošo ielu izbūvi, gājēju pāreju izbūvi, sabiedriskā transporta pieturvietas “kabatas” izveidi, kā arī jaunu luksoforu objektu Juglas ielā, kas nodrošinātu piebraukšanu pie veikala.

Veikalu sāks celt jau pavasarī

IKEA veikala celtniecību plānots sākt 2017. gada pavasarī, bet veikala atvēršana gaidāma 2018. gada augusta beigās. Veikalu pārvaldīs SIA “Paul Mason Properties”, slēdzot franšīzes līgumu ar “Inter IKEA Systems BV”.

Pirmā IKEA veikala atklāšana Latvijā nodrošinās Latvijas iedzīvotājiem funkcionālu un finansiāli pieejamu mēbeļu un dzīvojamo telpu aprīkojuma piedāvājumu, kur citkārt bija nepieciešamība doties uz IKEA veikaliem Skandināvijā, Polijā un Viļņā, veicinot finansu līdzekļu aizplūšanu uz minētajiem reģioniem. Veikala atvēršana nodrošinās arī jaunas darba vietas iedzīvotājiem un papildus iespējas vietējiem piegādātājiem.

Palmasons norādīja, ka jau vairāk nekā desmit gadus seko līdzi Latvijas tirgum un ļoti priecīgs, ka IKEA atver savu pirmo veikalu tieši Latvijā. “IKEA veikala atvēršana jaunā valstī ir ne vien ilgtermiņa saistības, bet arī pienākums veicināt zīmola vīzijas attīstību ‒ radīt labāku ikdienu daudziem cilvēkiem,” uzsvēra Palmasons.

Jaunas darba vietas

IKEA pārstāvis norādīja, ka līdz ar veikala atvēršanu tiks radītas 400 jaunas darba vietas, savukārt celtniecības procesā plānots radīt ap 300 jaunu darba vietu.

Veikals tiks izvietots 304,5 tūkstošu kvadrātmetru platībā, un tā lokācija būs viegli sasniedzama no visām Rīgas daļām. IKEA nākotnes plāni paredz, ka veikals taps par reģionālas nozīmes iepirkšanās centru.

IKEA plānotās investīcijas veikala attīstībā ir apmēram 60 miljoni eiro, savukārt Rīgas pašvaldības investīcijas - 500 tūkstoši eiro, un šis finansējums tiks novirzīts satiksmes infrastruktūras sakārtošanā un piemērošanā.

Veikalā būs atrodami 9000 IKEA preču, tostarp būs pieejams arī bērnu rotaļu laukums un restorāns, kurā tiks pasniegti zviedru nacionālie ēdieni. 

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 8 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē