Talsos par 1,17 miljoniem eiro rekonstruēs Dundagas ielu Ziņas

Talsos par 1,17 miljoniem eiro rekonstruēs Dundagas ielu

Ceturtdiena, 19 oktobrī, 2023

Talsos par 1,17 miljoniem eiro rekonstruēs Dundagas ielu, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Renāte Freiberga.

Talsu novada pašvaldība piedalījās Satiksmes ministrijas (SM) investīciju projektu konkursā ceļu būvniecības projektiem, lai varētu veikt ielas atjaunošanu. Projekts guvis atbalstu, kas nozīmē, ka pārbūve tiks sākta šogad, kā to paredz investīciju projektu konkursa nosacījumi.

Pirmdien, 16.oktobrī, sāksies ielas satiksmes infrastruktūras sakārtošanas darbi - gājēju ietves atjaunošana un veloceliņu izbūve. Gājēji turpmāk tiek aicināti sekot pilsētvidē izvietotajām norādēm un ceļazīmēm - pārvietošanās pārbūves darbu laikā galvenokārt tiks nodrošināta gar daudzīvokļu dzīvojamajām mājām.

Dundagas ielas rekonstrukcijas gaitā plānots pārbūvēt 800 metru posmu Dundagas ielā no Raiņa ielas līdz Lielgabalu ielai, atjaunot brauktuvi, gājēju ietvi, izbūvēt veloceliņu un lietus ūdens kanalizācijas tīklus, atjaunot apgaismojumu, labiekārtot un apzaļumot teritoriju.

Lai padarītu būvniecības procesu pēc iespējas ērtāku, nodrošinātu drošu satiksmes organizāciju un plānoto darbu izpildi, objektā veicamie darbi notiks gan šajā, gan arī nākamajā gadā.

Dundagas ielas atjaunošanas darbu gaitā šogad plānota jauna veloceliņa būvniecība, kā arī esošās gājēju ietves rekonstrukcija. Šogad plānots izbūvēt jaunus tīklus lietus ūdens kanalizācijai. Nākamā gada aprīlī plānots turpināt darbus pie ielas seguma un apgaismojuma pārbūves.

Projektēšanu veica SIA "Projekts 3", būvuzraudzību nodrošina SIA "Somniar", savukārt projekta izpildi īsteno SIA "SC Grupa" par 1 173 412 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Projektu plānots realizēt astoņu mēnešu laikā, neskaitot tehnoloģisko pārtraukumu, kas būs nepieciešams laikapstākļu dēļ.

Freiberga piebilst, ka nākamajā gadā pašvaldība skatīs iespējas piesaistīt finansējumu Dundagas ielas otrās kārtas atjaunošanai, kas ir no Lielgabalu ielas līdz pilsētas robežai.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "SC Grupa" apgrozījums 2022.gadā bija 32,13 miljoni eiro, zaudējumi - 3,77 miljoni eiro. Uzņēmums dibināts 1991.gadā, tā pamatkapitāls ir 69 120 eiro. Gintam Karolam piederošās SIA "SC Holdings" īpašumā ir 98,44% "SC grupas" kapitāldaļu, bet pa 0,78% kapitāldaļu pieder Aigai Freimanei un Inārai Attekai.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē