Kādas dārza mēbeles izvēlēties? Materiālu priekšrocības un trūkumi Aktuālie padomi

Kādas dārza mēbeles izvēlēties? Materiālu priekšrocības un trūkumi

Pirmdiena, 3 jūlijā, 2017

Iestājoties siltākam un vasarīgākam laikam, tā vien gribas apgulties zvilnī un laiski vadīt dienas saulītē. Šādam mērķim lieliski noderēs mājas pagalmā iekārtota atpūtas zona, taču, vai zini, kuras ir lētākās, ērtākās un izturīgākās mēbeles?

Maciņam draudzīgāka izvēle

Izmaksu ziņā izdevīgākās ir plastmasas un alumīnija mēbeles, kurām nav nepieciešama bieža un laikietilpīga kopšana. Tiesa gan, tas nozīmē arī mazāku izturību, jo plastmasa mēdz plaisāt, izbalēt un lūzt.

Izturīgāki metāli ir nerūsējošais tērauds un kalta dzelzs, taču, jāņem vērā, ka šo materiālu mēbeles būs smagnējas, tāpēc tās nebūs ērti pārnēsājamas no vienas vietas uz citu. Turpretī plastmasas un alumīnija mēbeles ir ļoti vieglas, tāpēc tās nevajadzētu novietot atklātā teritorijā, kur vējam ir viegli ieskrieties.

 

Iegādājoties metāla mēbeles, ieteicams sagādāt arī mīkstus auduma spilvenus. Metāls saulē uzkarst, tāpēc sēdēšana un zvilnēšana šādu materiālu krēslos vasarā var būt ļoti nepatīkama. Auduma spilveni mīkstinās arī cieto metāla virsmu.

Ja svarīgs dizains

Paliktņi sēdēšanai nepieciešami arī akmens mēbelēm, savukārt pītās un koka mēbeles ir gana ērtas arī bez spilveniem. Tās saulē neuzkarst un ir ūdens izturīgas, turklāt ar atbilstošu kopšanu var kalpot pat 50 gadus.

Iegādājoties masīvkoka un akmens mēbeles, tām dārzā jāatrod pastāvīga dzīves vieta, jo lielā svara dēļ tās būs apgrūtinoši pārnēsāt.

 

Avots: dzivenotiek.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē