Sākas apbalvojuma Būvindustrijas lielā balva pretendetu vērtēšana Ziņas

Sākas apbalvojuma Būvindustrijas lielā balva pretendetu vērtēšana

Trešdiena, 13 septembrī, 2023

Noslēgusies pieteikumu iesniegšana 2023.gada apbalvojumam Būvindustrijas lielā balva. Kopumā šogad apbalvojumam nozare ir izvirzījusi 38 pretendentus, kuru tikšanās ar vērtētējiem plānota šā gada 13. un 14.septembrī.

Vērtētāju pirmā sēde Latvijas Būvinženieru savienības telpās notika 8.septembrī, tās laikā tika apkopots apbalvojumam pieteikto pretendentu skaits un pārrunāti vērtēšanas kritēriji.

Pretendentus ik gadu izvērtē vairāk nekā 40 kompetentu vērtētāju, kuri pārstāv nevalstiskās organizācijas, nozares augstākās un profesionālās mācību iestādes, valsts un pašvaldību institūcijas, uzņēmumus un citas organizācijas.

Arī šogad pretendentus apbalvojumam bija iespējams pieteikt divās kategorijās: Mūža ieguldījums būvindustrijā un Gada inženieris/arhitekts, kas ietver nominācijas Gada inženieris, Gada arhitekts, Gada jaunais arhitekts, Gada jaunais inženieris, Gada tehnologs, Gada projektu vadītājs, Gada būvdarbu vadītājs, Gada būvuzraugs.

Kategorijā Mūža ieguldījums būvindustrijā šogad saņemti seši pieteikumi, savukārt kategorijā Gada inženieris/arhitekts tiks vērtēti 22 pretendenti.

Specbalvu būvinženierim, kurš demonstrējis izcilu sniegumu kādā no galvaspilsētas pašvaldības projektiem, šogad pasniegs arī Rīgas dome.

Nozares augstskolas varēja izvirzīt izcilākos studentus titulam Gada students 2023, un šim titulam šogad pieteikts 10 pretendentu. Apbalvoti tiks pieci labākie savā nominācijā - tie, kuri mācību procesā ir apliecinājuši savu degsmi un aizrautību inženiera profesijas apgūšanā un pelnījuši nozares profesionāļu atzinību. Labākajiem studentiem tiks piešķirtas apbalvojuma Būvindustrijas lielā balva atbalstītāju naudas un arī simpātiju balvas, kuras pasniegs uzņēmumi Peri, Kingspan Insulation, Kaamos Real Estate un Sakret.

Svinīgā apbalvojuma ceremonija notiks 3.oktobrī VEF Kultūras pilī.

Apbalvojums Būvindustrijas lielā balva šogad tiek rīkots jau 11. reizi, un apbalvojuma principi paliek nemainīgi - valstiskā mērogā godināt labākos no labākajiem, profesionālākos un erudītākos būvinženierus un arhitektus, kuru devums nozarei un profesijai ir novērtējams visaugstākajā līmenī.

Būvindustrijas lielo balvu - Pamatakmeni - apbalvojuma līdzšinējos desmit pastāvēšanas gados saņēmuši 120 nozares profesionāļu, un šogad viņiem piepulcēsies 12 jaunu laureātu. Kuri tie būs, par to jālemj pašiem - pretendentus apbalvojumam ir izvirzījuši darba kolēģi, nevalstiskās organizācijas, sadarbības partneri.

Apbalvojuma Būvindustrijas lielā balva norises galvenais partneris ir SIA Bauroc, citi partneri un atbalstītāji - Rīgas valstspilsētas pašvaldība, SIA Knauf, SIA Thermowhite Baltic, OU Kingspan Insulation, SIA Sakret, SIA Ramirent Baltic, SIA Peri, SIA Firma L4, VAS Valsts nekustamie īpašumi un SIA Kaamos Real Estate.

Ar apbalvojuma nolikumu iespējams iepazīties www.lielabalva.lv.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online pirms 1 stundas
Meklētājs būvniecības nozarē