Valmierā jauno šķeldas katlumāju par 4,49 miljoniem eiro būvēs SAN Polytechnik Ziņas

Valmierā jauno šķeldas katlumāju par 4,49 miljoniem eiro būvēs SAN Polytechnik

Piektdiena, 7 jūlijā, 2023

 AS "Valmieras enerģija" noslēgusi 4,49 miljoniem eiro vērtu līgumu ar personu apvienību "SAN Polytechnik" par jaunas šķeldas katlumājas būvniecību Rietekļa ielā 1, aģentūru LETA informēja SIA "Adven Latvia" pārstāve Rūta Reinsone.

Pavisam drīz tiks sākta jaunās katlumājas būvniecība, kas ļaus būt soli tuvāk vēl zaļākas siltumenerģijas ražošanai Valmierā. Izbūvējot jaunu šķeldas katlumāju, atjaunojamo energoresursu īpatsvars Valmieras pilsētā tiks palielināts par vairāk nekā 90% no kopējā kurināmā, kas tiek izmantots siltumenerģijas ražošanai, pauž "Valmieras enerģija" valdes loceklis Māris Kānītis.

Siltumenerģijas ražošanu Ausekļa ielas rajonā pašlaik vēl nodrošina cits siltumenerģijas ražotājs, izmantojot dabasgāzes kurināmā iekārtas. Pēc projekta realizācijas siltumenerģijas ražošanu šajā rajonā pilnībā nodrošinās "Valmieras enerģija".

Paredzams, ka pēc projekta realizācijas par līdz pat 3042 tonnām gadā tiks samazināts oglekļa dioksīda (CO2) emisiju daudzums. Tāpat plānots, ka siltumenerģijas ražošana no jaunā siltumavota varētu tikt nodrošināta jau 2024.gadā, komentē "Adven Latvia" projektu vadītājs Mārcis Smalkais.

Jaunās šķeldas katlumājas būvdarbu līguma summa ir 4 491 952 eiro. Projekta "Šķeldas siltumavota jaunbūve Valmierā, Ausekļa ielas kvartālā" īstenošanai piesaistīts Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalsts, līdz 1 330 785 eiro. Viens no projekta mērķiem ir nodrošināt stabilu un drošu siltumapgādi par pieņemamu cenu Valmieras centralizētās siltumapgādes sistēmas patērētājiem, kā arī samazināt siltumapgādes tarifa un kurināmā pieejamības atkarību no importēta fosilā kurināmā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, AS "Valmieras enerģija" apgrozījums pērn bija 4,329 miljoni eiro, kas ir par 42% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 66,3% - līdz 146 563 eiro. Uzņēmums reģistrēts 1999.gadā un tā pamatkapitāls ir 2,248 eiro. Uzņēmuma akcionāri ir Valmieras novada pašvaldība un "Adven Latvija".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē