Attīstītājs Kaamos iecerējis trīs daudzdzīvokļu ēku būvniecību Ojāra Vācieša ielā Ziņas

Attīstītājs Kaamos iecerējis trīs daudzdzīvokļu ēku būvniecību Ojāra Vācieša ielā

Pirmdiena, 20 februārī, 2023

Nekustamā īpašuma projektu attīstītājs "Kaamos" iecerējis trīs daudzdzīvokļu ēku būvniecību Ojāra Vācieša ielā Pārdaugavā, aģentūrai LETA pavēstīja "Kaamos" valdes priekšsēdētājs Guntars Cauna.

Zemesgrāmatas informācija liecina, ka "Kaamos" par 560 000 eiro no AS "Printful Latvia" 2022.gada jūnijā iegādājies 6758 kvadrātmetrus lielu zemesgabalu Ojāra Vācieša ielā 8.

Savukārt informācija Būvniecības informācijas sistēma liecina, ka pērn novembrī reģistrēta būvniecības iecere trīs daudzdzīvokļu dzīvojamajām ēkām šajā zemesgabalā.

Cauna aģentūrai LETA apstiprināja, ka zemesgabals ir "Kaamos" īpašums. Tam šobrīd norisinās plānošanas un projektēšanas process, kura gaitā "Kaamos" vēl joprojām strādā pie projekta aprisēm un gala risinājumiem. Tāpat vēl joprojām projektam nav izsniegta būvatļauja, un tas nozīmē, ka projekta gala risinājumi vēl nav saskaņoti.

Cauna piebilda, ka par projekta detaļām patlaban runāt būtu pāragri, jo patlaban vēl nav zināms, kā izskatīsies šis projekts. Cauna prognozēja, ka projekta konceptuālie risinājumi varētu tikt apstiprināti šī gada vidū.

Kopš savas darbības uzsākšanas Latvijā 2019.gadā nekustamā īpašuma attīstītājs "Kaamos" Ķengaragā īstenojis projektu "Divi krasti", ko veido divas piestāvu ēkas ar 132 dzīvokļiem. Uzņēmuma jaunākajā dzīvojamo ēku projektā "Moho Park" Mežaparkā savus īpašniekus atraduši vairāk nekā 75% no 154 dzīvokļiem divos 12 stāvu namos, kuros patlaban vēl notiek būvdarbi.

Patlaban Teikā tiek būvēts projekts "Ābeļziedu terases", kurā "Kaamos" investēs 11 miljonus eiro.

"Kaamos" grupa ir Igaunijas kapitālsabiedrība, kas dibināta 2002.gadā un nodarbojas ar nekustamo īpašumu attīstīšanu, celtniecību, kokapstrādi, zaļo enerģiju, kā arī iegulda jaunuzņēmumos. Nekustamā īpašuma segmentā "Kaamos" grupa ir uzbūvējusi un pārvalda nomas platības 80 000 kvadrātmetru apmērā, ieskaitot 55 000 kvadrātmetru biroju platības un 25 000 kvadrātmetru "Depo" veikalu Tallinā.

Grupas uzņēmumi darbojas Igaunijā, Latvijā un Baltkrievijā, kopumā nodarbinot vairāk nekā 350 darbinieku. 2021.gada beigās grupas uzņēmumu aktīvu apjoms bija 247 miljoni eiro, pašu kapitāls - 139,9 miljoni eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē