Jūrmalas teātrī pēc renovācijas janvārī atsāksies izrādes Ziņas

Jūrmalas teātrī pēc renovācijas janvārī atsāksies izrādes

Otrdiena, 27 decembrī, 2022

Jūrmalas teātrī janvārī pēc renovācijas atsāksies izrādes, aģentūra LETA uzzināja teātrī.

Kopš 2021.gada vasaras Jūrmalas teātrī notika vērienīgi remontdarbi, taču mēģinājumi un darbs pie jauniestudējumiem turpinājās Jūrmalas kultūras centrā. Izrādes teātra atjaunotajās telpās atsāksies piektdien, 13.janvārī, plkst.19 ar Stīvena Mallatrata un Sūzena Hilla gotisko trilleri "Sieviete melnā" Imanta Jaunzema režijā. Savukārt Jūrmalas teātra leļļu studijas pirmā izrāde notiks svētdien, 22.janvārī, plkst.12 - Daces Lasenbergas luga pēc Žaņa Grīvas pasakas motīviem "Diegabikša piedzīvojumi" ar Ingunas Radziņas lellēm un režiju.

Mazajā zālē februārī būs skatāma Jūrmalas teātra jaunākā izrāde - Deivida Mameta "Oleanna", kas pirmizrādi piedzīvoja septembrī Rēzeknē, Starptautiskajā amatierteātru festivālā "Soli pa solim", kur to skatītāji sagaidīja ar spilgtām emocijām un skaļām ovācijām, pausts teātra interneta vietnē.

Martā savus mazos skatītājus uz pirmizrādi "Reiz sen senos laikos…" teātra Mazajā zālē aicinās Jūrmalas teātra leļļu studija. Izrāde tiek veidota, balstoties uz latviešu tautas teikām un pasakām par dzīvniekiem.

Arī ierobežojumu dēļ atceltais Tenesija Viljamsa lugas "Stikla zvērnīca" iestudējums pie skatītājiem nonāks martā.

LETA vēstīja, ka Jūrmalas teātra ēkai Muižas ielā 7 Bulduros paaugstināta energoefektivitāte, pārbūvētas un atjaunotas iekštelpas, nodrošināta vides pieejamība un labiekārtota apkārtējā teritorija. Energoefektivitātes uzlabošanai, lai samazinātu siltuma zudumus, tika nosiltināti ēkas pamati un ārsienas, atjaunota fasāde, nosiltināts jumts, nomainīti logi un ārdurvis, pārbūvētas ventilācijas, apkures un elektroinstalācijas sistēmas, ēkā nomainīts apgaismojums.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē