Sirin Development sertificēja visu savu noliktavu portfeli atbilstoši BREEAM starptautiskajam ilgtspējīgu ēku standartam Ziņas

Sirin Development sertificēja visu savu noliktavu portfeli atbilstoši BREEAM starptautiskajam ilgtspējīgu ēku standartam

Otrdiena, 20 decembrī, 2022

"Sirin Development", viena no lielākajām industriālā nekustamā īpašuma (NĪ) attīstības un pārvaldības sabiedrībām Baltijas valstīs, visas savas noliktavas ir sertificējusi atbilstoši BREEAM standartam. Kopumā uzņēmums ir sertificējis 11 industriālā NĪ objektus - 8 Lietuvā un 3 Latvijā.

Starptautiskais ilgtspējīgu ēku standarts nodrošina mazāku ēku ietekmi uz dabu un cilvēku caur videi draudzīgu un uz veselību vērstu NĪ attīstību un tā pārvaldību.

"Mēs sertificējam mūsu pārvaldītās un attīstāmās ēkas ar BREEAM standartu, lai pamazām veidotu jaunu izpratni par kvalitāti industriālā NĪ tirgū. Mēs esam vieni no pirmajiem Baltijas valstīs, kas pilnībā sertificēja savu noliktavu portfeli - visas mūsu ēkas ir saņēmušas "BREEAM In Use" novērtējumu. Esam priecīgi, ka esam vieni no Baltijas valstu līderiem šajā jomā un varam rādīt piemēru citām sabiedrībām", - apgalvo "Sirin Development" direktors Laurīns Kuzavs (Laurynas Kuzavas).

Viņš piebilst, ka BREEAM ne tikai ļauj efektīvi pielietot ilgtspējīgus risinājumus attīstītajos objektos, bet arī sniedz klientiem skaidri taustāmus ieguvumus.

"Pieaugot elektroenerģijas cenām, noliktavu nomniekiem jo īpaši aktuāli ir zemāki NĪ ekspluatācijas un komunālie izdevumi. Veicot BREEAM novērtējumu tiek ņemti vērā tādi faktori kā efektīvas apkures sistēmas, maza ūdens patēriņa komponenti, energotaupīgs apgaismojums, atkritumu šķirošana, atjaunojamo energoresursu izmantošana, ēkas pielāgošana cilvēku darbam un atpūtai", - stāsta L. Kuzavs.

Turklāt, sertificētas ēkas ir komerciāli veiksmīgākas, to uzturēšana ir lētāka un to paliekošā vērtība ir augstāka. Pieaugot izpratnei par globālajām klimata pārmaiņām, pieprasījums pēc ilgtspējīgām ēkām ar katru gadu pieaug, un pieejamais BREEAM novērtējums stiprina NĪ pievilcību gan potenciālajiem nomniekiem, gan investoriem. Videi draudzīgas ēkas atspoguļo arī daudzu kompāniju deklarētos ESG (angļ. Environmental, Social and Governance) principus.

BREEAM sertificēto "Sirin Development" objektu sarakstā ir Kauņas loģistikas centrs, Liepkalņa, "Jočionių 55" un "GLP" loģistikas parki Viļņā, "Rumbula" loģistikas parks Rīgā.

Par BREEAM standartu

BREEAM standarts ir pasaulē visizplatītākā un vadošā ēku ietekmes uz vidi novērtēšanas sertifikācijas sistēma. Tā nodrošina NĪ objektu ekonomisko un enerģētisko efektivitāti, ergonomiskas darba telpas, palīdz samazināt CO2 izmešu daudzumu un veicina vietējās faunas un floras saglabāšanu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē