Kaamos ieguldīs 11 miljonus eiro dzīvojamo ēku projektā Ābeļziedu terases Teikā Ziņas

Kaamos ieguldīs 11 miljonus eiro dzīvojamo ēku projektā Ābeļziedu terases Teikā

Ceturtdiena, 15 decembrī, 2022

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs "Kaamos" ieguldīs 11 miljonus eiro daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku projektā "Ābeļziedu terases" Teikā, aģentūru LETA informēja attīstītāja pārstāvji.

"Kaamos" sācis jauna projekta "Ābeļziedu terases" būvniecību Laimdotas ielā 38, kurā taps divi četrstāvu nami, izbūvējot 72 divu līdz četru istabu dzīvokļus ar terasēm vai balkoniem. Abu ēku būvniecību plānots pabeigt 2024.gadā.

Projekta "Ābeļziedu terases" namu energoefektivitāte atbildīs gandrīz nulles enerģijas ēkas prasībām. Katrā dzīvoklī būs zemgrīdas apkure ar atsevišķu skaitītāju, dodot iespēju iemītniekiem pašiem kontrolēt siltumenerģijas patēriņu, kā arī individuālas ventilācijas iekārtas - rekuperatori ar siltuma atgūšanas funkciju veselīgam mikroklimatam. Savukārt uz katra četrstāvu nama izvietotie saules paneļi nodrošinās koplietošanas telpu elektroapgādi.

Projekta "Ābeļziedu terases" iemītniekiem projekta nožogotajā teritorijā būs pieejamas arī autostāvvietas, noliktavas telpas, laukums bērniem, atsevišķa ēka velosipēdu novietošanai un arī velosipēdu remonta stacija.

Kopš "Kaamos" ienākšanas Latvijas tirgū 2019.gadā, uzņēmums nodevis ekspluatācijā projektu "Divi krasti". Projekts sastāv no divām piecu stāvu daudzdzīvokļu mājām tuvajā Ķengaragā netālu no Dienvidu tilta.

"Kaamos" grupa ir Igaunijas kapitālsabiedrība, kas dibināta 2002.gadā un nodarbojas ar nekustamo īpašumu attīstīšanu, celtniecību, kokapstrādi, zaļo enerģiju, kā arī iegulda jaunuzņēmumos. Nekustamā īpašuma segmentā "Kaamos" grupa ir uzbūvējusi un pārvalda nomas platības 80 000 kvadrātmetru apmērā, ieskaitot 55 000 kvadrātmetru biroju platības un 25 000 kvadrātmetru "Depo" veikalu Tallinā.

Grupas uzņēmumi darbojas Igaunijā, Latvijā un Baltkrievijā, kopumā nodarbinot vairāk nekā 350 darbinieku. 2021.gada beigās grupas uzņēmumu aktīvu apjoms bija 247 miljoni eiro, pašu kapitāls - 139,9 miljoni eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē