Jūrmalas projektu Villa Astor pabeigs 2023. gadā Ziņas

Jūrmalas projektu Villa Astor pabeigs 2023. gadā

Pirmdiena, 28 novembrī, 2022

Jūrmalas mikrorajonā Jaundubulti, Pumpura ielā 3A, ir sākta jauna dzīvojamā kompleksa Villa Astor būvniecība. To var pozicionēt kā kūrorta alternatīvu galvaspilsētas mikrorajonu mājokļiem. Projekta pirmo māju ekspluatācijā plānots nodot 2023. gada pavasarī, otro — rudenī. Pircēju izvēlei būs pieejami 24 jauni dzīvokļi.

Gruntsgabals, par kura apbūvi ir runa, atrodas Mellužu prospekta un Pumpura ielas stūrī. Šeit norobežotā teritorijā, kuras kopējā platība ir 4594 m², tiek būvēts jauns dzīvojamais komplekss, kuru veidos divas trīsstāvu mājas. Katrai mājai būs viena kāpņu telpa. To plānojumi būs identiski, un katrā no tām būs 12 trīsistabu dzīvokļi. To platība — 87,7 m² (terases — 12,4 m²), griestu augstums — 2,7 metri. Īpašnieki tos saņems ar pilno apdari, tostarp ar Fermacell apdares koka paneļiem, divu slāņu angļu ozolkoka parketu, Villeroy & Boch sanitāro tehniku un Itālijas sienas un grīdas flīzēm.

Visi dzīvokļi būs aprīkoti ar individuālām gaisa rekuperācijas sistēmām, kas nodrošinās svaiga gaisa padevi neatkarīgi no gadalaika un ļaus paaugstināt ēkas energoefektivitāti līdz A+ līmenim. Lai samazinātu jauno mājokļa ikdienas uzturēšanas izdevumus, uz abu māju jumtiem tiks izvietoti saules paneļu parki. Dzīvokļu un koplietošanas telpu apkuri šajā projektā nodrošinās centralizēti, izmantojot gaisa-ūdens siltumsūkņus un mūsdienīgas iekštelpu silto grīdu sistēmas.

Maksu par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem — apkuri, ūdeni un siltumu — katrs dzīvoklis maksās atbilstoši skaitītāju rādījumiem. Iepriekšējie aprēķini rāda, ka gada (!) izdevumi par apkuri vienam dzīvoklim Villa Astor būs vidēji 285 eiro, par karsto ūdeni — 360 eiro, par gaisa kondicionēšanu vasaras periodā — 88 eiro. Summējot šos skaitļus un iegūto summu izdalot uz gadu, iegūst rezultātu, ka šo pozīciju apmaksai ik mēnesi būs vajadzīgs nedaudz vairāk par 61 eiro.

Abās mājās otrā un trešā stāva kāpņu telpās paredzēts ierīkot koplietošanas noliktavu telpas. Dzīvojamā kompleksa teritorija tiks norobežota un labiekārtota; iebraukšana teritorijā un izbraukšana no tās tiks organizēta no divām pusēm. Atsevišķas zonas projektā ir paredzētas bērnu rotaļu zonai un no tās attālinātai māju iedzīvotāju personīgo automobiļu novietnei. Visā teritorijā tiks nodrošināta diennakts videonovērošana. Kā žurnālam “Kvadrātmetrs” un portālam varianti.lv paziņoja projekta pārstāvis Jānis Lagzdiņš, laika periodā līdz 2022. gada 30. novembrim projektā darbojas agrīnās rezervācijas cenas: pirmā stāva dzīvokļi, kas iegūst zemes gabalu ar 60 līdz 120 m² platību lietošanas tiesības, tiek piedāvāti iegādei par 222 900 eiro, otrā stāva dzīvokļi — par 209 900 eiro, trešā stāva dzīvokļi — par 215 900 eiro.

Projekta pirmo māju paredzēts pabeigt 2023. gada pavasarī, otro — šī paša gada rudenī.

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 5 mēnešu 2 dienas portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē