New Hanza  teritorijā iestādīts liela izmēra ozols Ziņas

New Hanza teritorijā iestādīts liela izmēra ozols

Otrdiena, 15 novembrī, 2022

Lāčplēša dienā "New Hanza" teritorijā iestādīts liela izmēra ozols, aģentūru LETA informēja "New Hanza" projekta attīstītāja "Pillar Capital" pārstāvji.

Ozols iestādīts "New Hanza" teritorijā, skvērā starp kultūrtelpu "Hanzas perons" un topošo "New Hanza" A klases biroja ēku Mihaila Tāla ielā.

Iestādītais purva ozols ("Quercus palustris") atvests no kokaudzētavas Vācijā. Tā augstums ir 12 metri un platums seši metri. Šī ozola suga ir izplatīta Latvijā un tie var sasniegt 22 metru augstumu, tā lapojums ir tradicionāli zaļš, savukārt rudenī tas iekrāsojas no sarkana līdz sarkanbrūnam.

Jau vēstīts, ka likvidējamās "ABLV Bank" grupas uzņēmuma ieguldījumiem komercīpašumos "Pillar Capital" (iepriekš "New Hanza Capital") koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 11,66 miljoni eiro, kas ir par 16,3% vairāk nekā 2021.gada pirmajā pusgadā, bet koncerna zaudējumi samazinājās par 0,4% un bija 1,969 miljoni eiro. 

Kompānija "Pillar Capital" reģistrēta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 135,187 miljoni eiro. Kompānijas patiesās labuma guvējas ir Nika Berne un Nadežda Fiļa.

Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, biroju ēkas Elizabetes ielā 23 un Brīvības gatvē 275, loģistikas parks "A6", kultūrvieta "Hanzas perons", kā arī citi īpašumi "New Hanza" teritorijā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 29 dienu portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē