Rīgā tiks izveidots jauns darījumu kvartāls “New Hanza” Ziņas

Rīgā tiks izveidots jauns darījumu kvartāls “New Hanza”

Ceturtdiena, 14 decembrī, 2017

Rīgas domes pārstāvji apmeklējuši jaunattīstāmo darījumu un dzīvojamo kvartālu “New Hanza”, lai iepazītos ar tā koncepciju un jau paveikto, kā arī ar projekta attīstītājiem pārrunāja tālākās attīstības iespējas sadarbībā ar pilsētu.

Kā atzīmē Rīgas domē, katrs šāds projekts paaugstina dzīves līmeni pilsētā, gan radot jaunas telpas dzīvokļiem un ofisiem, gan veidojot jaunas darbavietas, gan sabiedriski nozīmīgas būves, turklāt arī “pavelk” uz augšu apkārtējās teritorijas.

Turklāt šajā gadījumā te visu paveikuši privātie uzņēmēji par saviem līdzekļiem, pat izbūvējot ielas. Pirms gadiem desmit te bija pilnīgi nesakārtots rajons, un pēc pieciem gadiem te izskatīsies tā, kā jāizskatās pilsētai. Jāpiebilst, ka tiek arī attīstīta šim projektam blakus esošā Skanstes apkaime, kur kopā ar privātajiem investoriem teritorijas sakārtošanā tiek ieguldīti līdzekļi arī no ES fondiem un pašvaldības budžeta – tiks būvēta tramvaja līnija, ielas, komunikācijas. Tas viss kopā veidos jaunu pilsētas centru ar tūkstošiem darbavietu.

“New Hanza” tiek veidots 24,5 hektāru platībā un tajā bez ABLV Bank galvenās mītnes, biroju un dzīvojamām ēkām paredzēts arī multifunkcionāls izklaides centrs “Hanzas perons”, bērnudārzs un skola, kā arī Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejs un pilsētas dārzs ar plašu apzaļumotu teritoriju rekreācijai teritorijas centrā.

Projekta teritorijā investori jau ieguldījuši ap 50 miljoniem eiro, un nākamgad plānots ieguldīt vēl 40 miljonus eiro. Pēc gada plānots pabeigt “Hanzas peronu”, bet līdz 2019.gadam paredzēts pabeigt infrastruktūras projekta 2.kārtu, izveidojot piecas jaunas ielas un labiekārtojot teritoriju 2,5 hektāru platībā.

“New Hanza” teritorija atrodas blakus Skanstes apkaimei, kuru nākotnē plānots ievērojami attīstīt. Patlaban ir izstrādāts Skanstes teritorijas lokālplānojums, kā arī Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sācis teritorijas revitalizācijas projektu.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas