Ugālē atklāta multifunkcionāla asfalta velotrase Ziņas

Ugālē atklāta multifunkcionāla asfalta velotrase

Pirmdiena, 31 oktobrī, 2022

Ugāles pagastā atklāta multifunkcionāla asfalta velotrase, kuras būvniecība izmaksājusi 63 829 eiro, aģentūru LETA informēja Ventspils novada pašvaldības pārstāve Marlena Zvaigzne.

Tas ir pirmais šāda veida objekts Ventspils novadā - nepārtraukta, speciāli konstruēta asfalta seguma trase ar viļņotu virsmu un izliektiem stūriem, kas sastāv no dažāda izmēra kalniņiem, virāžām un nelieliem tramplīniem. Apmeklētāju un garāmgājēju informēšanai pie ieejas asfalta velotrasē uzstādīta informācijas zīme par trasi un tās lietošanas noteikumiem.

Būvdarbus objektā veica SIA "We Build Parks". Uzņēmuma pārstāvis Artjoms Smirnovs uzsver, ka trase Ugālē ir pasaules pieredzes iemiesojums, jo uzņēmuma pārstāvji ir būvējuši trases Āfrikā, Amerikā, Ķīnā, Eiropā un citviet. Šī trase ir īpaša ar to, ka šeit nodarbi atradīs jebkura vecuma pārstāvis ar dažādiem pārvietošanās līdzekļiem, piemēram, velosipēdiem, skrituļdēļiem, skrituļslidām. Tās mērķis ir kvalitatīvas un drošas dzīves vides veidošana aktīvākai atpūtai iedzīvotājiem ar daudzveidīgu pakalpojumu klāstu un ilgtspējīgu, vidi saudzējošu infrastruktūru.

Ugāles pagasta pārvaldes vadītāja Helēna Mendrišora lepojas, ka Ugālē ir pašiem sava mūsdienīga velotrase, tik pat kā ir pabeigta pastaigu takas labiekārtošana, pašlaik tiek uzstādīti rotaļelementi bērniem.

Projekta kopējās izmaksas ir 63 829 eiro, no tām publiskais finansējums no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai 45 000 eiro, bet 18 829 eiro - pašvaldības līdzfinansējums.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē