Laba ziņa velobraucējiem! Drīzumā Vecāķus un Lilasti savienos veloceliņš. Ziņas

Laba ziņa velobraucējiem! Drīzumā Vecāķus un Lilasti savienos veloceliņš.

Svētdiena, 23 oktobrī, 2016

Tuvākajā laikā no Vecāķiem uz Lilasti varēs aizbraukt ne tikai ar vilcienu vai mašīnu, bet arī ar velosipēdu.

Taču tam nepieciešams izveidot veloceliņu. Pēc projekta, veloceliņa celtniecībā ir plānoti trīs etapi. Taču, tā kā tas dosies cauri piejūras dabas parkam, iedzīvotāji arī var izteikt savu viedokli šajā jautājumā.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments informē, ka Vides pārraudzības valsts birojā ir iesniegts veloceliņa „Vecāķi-Lilaste” ietekmes uz dabas parku „Piejūra” novērtējums. Dabas parks „Piejūra” ir iekļauts Eiropas nozīmes aizsargājamajās dabas teritorijās (Natura 2000).

Projektējamā veloceliņa Vecāķi-Kalngale-Garciems-Garupe-Carnikava-Gauja-Lilaste trase aptuveni 20 km kopgarumā lielākoties atrodas Carnikavas novadā, taču tā nedaudz skar Rīgas teritoriju Vecāķos. Veloceliņu plāno izbūvēt ar cieto segumu 2,5-3 metru platumā, apgaismojumu, ceļazīmēm un atpūtas laukumiņiem. Ir novērtētas divas pamatalternatīvas ar lokālām modifikācijām un identificēta trase un tehniskie risinājumi, kas nekaitē dabas parkam un vienlaikus ir optimāli veloceliņa lietotājiem.

Veloceliņu projektējusi AS „Ceļuprojekts”, bet novērtējumu uz vidi izstrādājusi SIA „Latekoil” Ar novērtējumu var iepazīties vietnē: www.latekoil.lv/velocels/. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē