Par 24 miljoniem eiro plāno uzlabot Stradiņa slimnīcas veselības aprūpes infrastruktūru Ziņas

Par 24 miljoniem eiro plāno uzlabot Stradiņa slimnīcas veselības aprūpes infrastruktūru

Pirmdiena, 10 oktobrī, 2022

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) ir noslēgusi līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par attīstības projekta īstenošanu, kā rezultātā tiks uzlabota slimnīcas veselības aprūpes infrastruktūra un nodrošināta veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība.

Kā aģentūru LETA informēja PSKUS, projekta mērķis ir uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, tajā skaitā ārkārtējās situācijās, jo īpaši sociālās un teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem.

Projekta kopējās izmaksas tiek lēstas 23,7 miljoni eiro, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums būs 18,8 miljoni eiro, valsts budžeta finansējums - 3 miljoni eiro, un slimnīcas līdzfinansējums - 1,5 miljoni eiro.

Projekts tiks īstenots līdz 2023.gada 31.decembrim - 15 mēnešu laikā no līguma parakstīšanas brīža, taču atsevišķu projektā plānoto darbību īstenošana ir uzsākta jau no 2020.gada 1.augusta.

Projekta laikā ir plānots realizēt vairākas aktivitātes, kas uzlabos PSKUS veselības aprūpes infrastruktūru un nodrošinās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību. Starp tām ir jaunu ārstniecības telpu būvniecība un aprīkošana. Šobrīd ir jau uzbūvēta un funkcionāli aprīkota jauna moduļu tipa ēka, kurā ir iespēja uzņemt Neatliekamā medicīnas centra pacientus, izvietot pacientus, kuriem nepieciešama izolācija, kā arī nodrošināt operāciju procesu trīs jaunās operāciju zālēs.

Tāpat projekta laikā plānota esošās ārstniecības infrastruktūras būvniecība, aprīkošana, tehnoloģiju iegāde un uzstādīšana. Veicot plānotos būvdarbus, vairākos ārstniecības korpusos tiks paaugstināta slimnīcas kapacitāte veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai, īpaši ārkārtējās situācijās, kā arī vairākas ārstniecības darba telpas tiks funkcionāli pilnveidotas un aprīkotas atbilstoši epidemioloģiskām prasībām, tādējādi nodrošinot nepārtrauktu ārstniecības pakalpojumu pieejamību.

PSKUS norāda, ka rezultātā tiks uzlaboti darba apstākļi vairākiem slimnīcā kritiski nozīmīgiem ārstniecības profiliem, piemēram, asinsvadu ķirurģijai, sirds ķirurģijai, nefroloģijai, intensīvajai terapijai u.c., kā arī iegādātas un uzstādītas medicīniskās tehnoloģijas, iekārtas, mēbeles utt. Piemēram, lai nodalītu ambulatoro un stacionāro pacientu plūsmas, veidojot drošu Covid-19 pacientu nodalīšanu un samazinot ārstēšanas ilgumu, tiks iegādāta magnētiskās rezonanses iekārta Diagnostiskās radioloģijas institūtam.

PSKUS plāno attīstīt arī slimnīcas aptiekas infrastruktūru, kas nepieciešams, lai nodrošinātu slimnīcas darbam nepieciešamo medikamentu rezervju uzglabāšanu trīs mēnešu periodam atbilstošos apstākļos, tādējādi nodrošinot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, īpaši ārkārtējās situācijas laikā.

Savukārt, lai nodrošinātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un netiktu netraucēta slimnīcas darbība ārkārtējās situācijās, piemēram, centralizētās elektrības padeves traucējumu gadījumos, tiks iegādāti un uzstādīti trīs dīzeļģeneratori, izveidojot rezerves elektrības padeves.

Tāpat slimnīcas teritorijā ir īstenoti vairāki labiekārtošanas darbi, lai gan gājējiem, gan transportlīdzekļiem būtu ērtāk piekļūt slimnīcas infrastruktūrai, bet veselības aprūpes pakalpojumu pieejamībai un kvalitātes uzlabošanai, kā arī pacientu datu drošības uzlabošanai ir īstenoti informācijas un komunikāciju infrastruktūras uzlabošanas un kapacitātes paaugstināšanas pasākumi.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē