Apstiprina Jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstības stratēģiju 2022.-2025.gadam Ziņas

Apstiprina Jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstības stratēģiju 2022.-2025.gadam

Ceturtdiena, 8 septembrī, 2022

Apstiprināta Jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstības stratēģija 2022.-2025.gadam, aģentūrai LETA pavēstīja Ekonomikas ministrijā (EM).

Ministrijā norāda, ka trešdien ir parakstīts sadarbības memorands ar Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmā iesaistītajām organizācijām, vienojoties par ciešāku sadarbību un apstiprinot Jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstības stratēģiju 2022.-2025.gadam.

Stratēģiju apstiprināja un memorandu parakstīja EM, AS "Attīstības finanšu institūcija Altum", Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, nodibinājums "TechChill", biedrība "Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācija", Latvijas Jaunuzņēmumu asociācija, Rīgas Tehniskā universitāte, nodibinājums "TechHub" un biedrība "Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls".

Tikšanās laikā ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) pauda, ka jaunuzņēmumiem ir nozīmīga loma Latvijas tautsaimniecībā, nodrošinot inovatīvu ideju un jaunu tehnoloģiju ieplūšanu ekonomikā, veidojot pāreju uz zināšanu ekonomiku un radot jaunas nozares.

Puses vienojās par nepieciešamību pēc augstākām ambīcijām un izaicinošākiem mērķiem jaunuzņēmumu jomā, kas ļautu jaunuzņēmumiem radīt daudz lielāku pienesumu valsts budžetā. Panākta arī saprašanās par nepieciešamību noņemt birokrātiskās barjeras, veidot atbalsta kontaktpunktus un komūnu, koprades vietu un telpu, kurā jaunie uzņēmēji var iedvesmoties, tikt iedrošināti un atrast partnerus tālākai sadarbībai.

Apstiprinātā jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstības stratēģija 2022.-2025.gadam paredz iesaistītajām pusēm kopīgi veicināt spēcīgu un vienotu jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstību un ieviest aktivitātes, kas ir vērstas uz Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas sadarbību, atpazīstamību un ilgtspēju. Paredzēts arī veicināt sadarbību ar investoriem un attīstīt finanšu pieejamību, kā arī nodrošināt efektīvu komunikāciju iesaistīto pušu starpā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē