Paziņos Latvijas Arhitektūras gada balvas nominantus Ziņas

Paziņos Latvijas Arhitektūras gada balvas nominantus

Otrdiena, 9 augustā, 2022

Šodien tiks izziņoti "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2022" nominanti un iesniegto darbu vienojošā tēma, aģentūru LETA informēja Latvijas Arhitektu savienības pārstāvji.

Preses konference notiks Latvijas Arhitektu savienības namā, Torņa ielā 11, plkst.11, un tajā piedalīsies Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētāja Linda Leitāne, Latvijas Arhitektūras gada balvas žūrijas priekšsēdētāja, arhitekte Andra Šmite, žūrijas pārstāvis, arhitektu biroja "Didrihsons arhitekti" vadītājs un Kultūras ministrijas Nacionālās arhitektūras padomes vadītājs Gatis Didrihsons, žūrijas pārstāvis, arhitektu biroja "NRJA" vadītājs Uldis Lukševics un žūrijas pārstāve, muzeja "Žaņa Lipkes memoriāls" direktore Lolita Tomsone.

Šogad balvai saņemti 49 pieteikumi, no tiem 41 ir objekts, bet astoņi pieteikumi iesniegti procesu kategorijā. Saņemti 14 pieteikumi darbiem Rīgā un Rīgas apkaimē, septiņi - Jūrmalā, seši - Kurzemē.

Latvijas Arhitektūras gada balva norit jau 27. reizi, un tā ir atzīta par valstiski nozīmīgu pasākumu. Balva ne tikai akcentē izcilākos sasniegumus Latvijas arhitektūrā un rūpējas par nozares attīstību, bet arī veicina sabiedrības izpratni par arhitektūru.

Latvijas Arhitektūras gada balva ietver trīs pakāpju apbalvojumus - atlases žūrijas balvu un nominanta diplomu visiem nominantiem, fināla žūrijas balvu jeb "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2022" labākajiem nominētajiem darbiem un "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2022" "Grand Prix" vienam darbam saskaņā ar fināla žūrijas lēmumu. Apbalvošanas ceremonija plānota 7.oktobrī.

Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība ar Kultūras ministrijas atbalstu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 9 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē