Apbalvos konkursa Latvijas Būvniecības gada balva 2021 laureātus Ziņas

Apbalvos konkursa Latvijas Būvniecības gada balva 2021 laureātus

Piektdiena, 11 martā, 2022

Šodien Āgenskalna tirgus laukumā apbalvos konkursa "Latvijas Būvniecības gada balva 2021" laureātus, aģentūru LETA informēja konkursa organizatori.

Viena no pasākuma sadaļām būs "pop-up" tēlniecības izstāde, atgādinot par estētiski un mākslinieciski augstvērtīgu skulptūru nepieciešamību pilsētvidē.

Šogad konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2021" saņemts 121 pieteikums 10 nominācijās.

Konkursam ir pieteikti objekti no Rīgas, Ventspils, Valmieras, Jēkabpils, Jelgavas, Jūrmalas, Ogres, Ludzas, Saulkrastiem, Bārtas, Bauskas, Līgatnes, Daugavpils, Kopenhāgenas, Liepājas, Aizkraukles, Mārupes, Jaunmārupes, Rēzeknes, Salaspils, Smiltenes, Nīderlandes, Ķemeriem, Rubenes, Alūksnes, Lielvircavas un Tērvetes.

Konkursa organizatori norāda, ka ekonomiski sarežģītie gadi, kuros uzņēmēju darbību būtiski ietekmēja darba spēka un būvmateriālu izmaksu pieaugums, pandēmija, speciālistu trūkums, kā arī vispārējais sociālais noskaņojums, būvnieki tomēr ir spējuši pabeigt darbus un nodot sabiedrības rīcībā lielākus un mazākus visdažādākā satura objektus - skolas, stadionus, baznīcas, tiltus, ceļus, caurtekas, atjaunotas fasādes, ražotnes, estrādes, bibliotēkas, parkus, veloparkus, izziņas centrus, sabiedriskās un dzīvojamās ēkas.

Žūrijā darbojas profesionāli un pieredzējuši nozaru speciālisti - inženieri, projektētāji, arhitekti, dizaineri, kā arī Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvis.

Konkurss "Latvijas Būvniecības gada balva" norisinās kopš 2014.gada, tā organizatori ir biedrība "Building Design and Construction Council".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē