Pagarināts objektu pieteikšanas termiņš skatei Gada labākā būve Latvijā 2021 Ziņas

Pagarināts objektu pieteikšanas termiņš skatei Gada labākā būve Latvijā 2021

Trešdiena, 9 martā, 2022

Kā ziņots, Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar 21 profesionālo biedrību un nozares institūciju 3.februārī sāka skates "Gada labākā būve Latvijā 2021" ciklu, kas šogad notiek jau 24.reizi. Sākotnēji pērn ekspluatācijā nodoto objektu īpašnieki un būvētāji tika aicināti iesniegt pieteikumus līdz 7.martam.

Būves piesakāmas astoņās nominācijās - dzīvojamā jaunbūve, publiskā jaunbūve ar apakšnomināciju - ražošanas ēka, pārbūve, restaurācija, inženierbūve, ainava, koka būve, BIM objekts.

Arī šogad skatei pieteiktās būves vērtēs žūrija ar plašu nozares pārstāvniecību. Profesionāļiem un studentiem paredzēta tradicionālā nozares konference, kas notiks 7.aprīlī un būs veltīta ilgtspējai. Skates dalībnieki saņems gadagrāmatu ar daudzpusīgu informāciju par nozares veikumu pērn. Notiks arī bērnu zīmējumu konkurss "Mana novada dārgakmens - jaunā būve", kam zīmējumi jāiesūta līdz 30.aprīlim. 

Skates rīkotāju partneri ir 15 būvniecības nozares nevalstiskās organizācijas, Būvniecības valsts kontroles birojs, VAS "Valsts nekustamie īpašumi", Latvijas Pašvaldību savienība, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, RISEBA Arhitektūras un dizaina fakultāte un nozares žurnāls "Būvinženieris".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē