Krāsas elegantai vienkāršībai Aktuālie padomi
Foto: Bonava Latvija

Krāsas elegantai vienkāršībai

Otrdiena, 15 februārī, 2022

Meklējot piemērotāko dzīvokli jaunajos nekustamā īpašuma projektos, lielākā daļa klientu vēlas tajā ievākties uzreiz, tāpēc iekštelpu apdares kvalitātei tiek pievērsta liela uzmanība.

 

Viena lieta ir apdares meistara profesionalitāte, otra – izmantotie produkti un instrumenti. Runājot par sienu un griestu krāsošanu, meistara pieredze apvienojumā ar atbilstošiem augstas kvalitātes produktiem ir vislabākā kombinācija, kas garantē teicamu rezultātu.

 

Uz nelielu sarunu aicinājām Sergeju Pavlovu, kurš ikdienā ir Bonava Latvija būvdarbu vadītājs un rūpējas, lai dzīvojamo māju attīstīšanas uzņēmuma Bonava jauncelto ēku dzīvokļos sienas un griesti tiktu nokrāsoti vislabākajā kvalitātē. Sergejs un viņa kolēģi dod priekšroku zīmola Vivacolor produkcijai.

 

Kāpēc izvēlētas tieši Vivacolor krāsas?

Šī zīmola produkcijai ir izdevīga cena un augsta kvalitāte. Turklāt krāsas ir uz ūdens bāzes, tās ir drošas apkārtējai videi, draudzīgas veselībai un ilgtspējīgas.

 

Kādas vēl ir šo krāsu priekšrocības?

Ar tām ir ļoti patīkami strādāt, tās ir viegli uzklājamas. Krāsas veido labu saķeri ar virsmu, protams, pie nosacījuma, ka pamatne ir pareizi un atbilstoši sagatavota, virsma līdzeni nošpaktelēta.

 

Kuras sērijas krāsas no plašā Vivacolor sortimenta tiek izmantotas Bonava projektos?

Sienām lietojām Vivacolor Wall 4, kas ir gluda, pilnībā matēta krāsa, ļoti vienmērīgi klājas un rezultāts ir patiešām izcils. Griestus krāsojam ar Vivacolor Green Line Ceiling 2, kas ir dziļi matēta krāsa ar labu segtspēju. Šai krāsai ir pagarināts žūšanas laiks, kas palīdz virsmai iegūt vienmērīgu klājumu. Būtiski pieminēt, ka šīs krāsas ir saņēmušas Latvijas Astmas biedrības atzinumu kā piemērotākās krāsas cilvēkiem ar dažādām alerģiskām reakcijām.

 

Vēl citi produkti?

No citiem produktiem izmantojam Vivacolor lietošanai gatavo špakteļtepi Vivacolor S, ko ļoti ērti lietot, viegli uzklāt un izlīdzināt.

 

Kādi krāsu toņi dominē Bonava projektos?

Šobrīd iecienīts ir skandināvu krāsu stils, kas atšķiras ar atturību un elegantu vienkāršību. Te dominē visa veida pelēkie toņi. Viss atkarīgs no pasūtītāja, piemēram, veidojam arī sienas ar akcentiem brūnos vai sarkanīgos toņos. Daudzi izvēlas dzīvokļus ar pilnīgi baltām sienām. Arī griesti lielākoties ir baltā krāsā. Kopumā šādas neitrālas krāsas piedāvā plašāku izvēli interjera iekārtojumā, jo tām piestāv dažāda stila un krāsu mēbeles.

 

Kā tiek novērtēta krāsotās virsmas kvalitāte?

Pavisam vienkārši – ar lukturi. Spīdinot gaismu pareizā leņķī, var viegli ieraudzīt, vai virsma ir gluda, krāsojums vienmērīgs, nav kādi plankumi, redzamas salaidumu vietas vai notecējumi. Ja tiek konstatētas kļūdas, tās, protams, tiek izlabotas.

 

Kāds praktisks pieredzes ieteikums, ko ņemt vērā, izvēloties Vivacolor produktus?

Vienmēr visos gadījumos sienām un griestiem nepieciešams klāt divas krāsas kārtas. Kopumā svarīgi ievērot lietošanas pamācību, tad viss izdosies.

 

Kuri ir jaunākie Bonava projekti, kur izmantotas Vivacolor krāsas?

Projektos Ropažu iela 16 Teikā, Vertikāles Imantā, Krasta kvartālā, kas atrodas Krasta rajonā, un Dreilinga mājas Dreiliņos.

Ilze Zālīte @tikkurila_latvija
Tikkurila Latvija Mārketinga vadītāja
5 gadu 23 dienas portālā
Bija online 17 maijā 08:38
Meklētājs būvniecības nozarē