Rīgas vēsturiskajā centrā taps līdz šim lielākais augstas kvalitātes dzīvokļu nams Ziņas

Rīgas vēsturiskajā centrā taps līdz šim lielākais augstas kvalitātes dzīvokļu nams

Ceturtdiena, 10 februārī, 2022

Nekustamo īpašumu investīciju uzņēmums “VILIA”, pateicoties Rietumu Bankas finansējumam, Dainas ielā īstenos līdz šim lielākās dzīvokļu mājas celtniecību Rīgas vēsturiskajā centrā. Vērienīgā projekta celtniecības izmaksas sasniegs 6,9 miljonus eiro.

Dainas ielas jaunbūves kopējā platība būs 9969 m2. Plānots, ka jaunajā ēkā būs pieejami 114 vienas līdz četru istabu dzīvokļi ar pārdomātu plānojumu un augstvērtīgu apdari. Mājas iemītniekiem tiks piedāvātas 34 pazemes stāvvietas un nelielas noliktavas, kā arī apzaļumots pagalms ar iekārtotu zonu bērniem. Ēka tiek būvēta vietā ar ērtu un attīstītu infrastruktūru – sabiedriskais transports, auto stāvvietas, ērta nokļūšana ar kājām vai velosipēdu. Vienlaikus būs iespējams izbaudīt arī visas Rīgas centra sniegtās priekšrocības – veikali, skolas un bērnudārzi, kafejnīcas un restorāni, pilsētdārziņi vai parki pastaigām un atpūtai.

Plānots, ka projekta celtniecības izmaksas, ko finansēs Rietumu Banka, būs 6,9 miljoni eiro, savukārt kopējās projekta izmaksas sasniegs 14 miljonus eiro. Būvniecības process sākās 2021. gada vasarā un ilgs 15 mēnešus. Līdz šim jau ir pabeigta pagraba un pirmo stāvu sienu, kolonnu un griestu apdare. Pavasarī plānots pabeigt ēkas karkasu, sākt ārsienu mūrēšanu un logu likšanu. Paredzēts, ka projekts tiks pabeigts un pirmie daudzdzīvokļu mājas iemītnieki savos mitekļos varēs ievākties ap 2022. gada beigām.

Rietumu Bankas Kredītu pārvaldes vadītājs Artūrs Jukšs uzsver: “Mēs izskatām daudzus interesantus finansējuma projektus Baltijā, un Dainas ielas nams neapšaubāmi ir viens no tiem. Tas atrodas perspektīvā Rīgas centra rajonā, pavisam tuvu vienam no skaistākajiem pilsētas parkiem – Ziedoņdārzam. Jaunajai mājai ir daudz priekšrocību arī no arhitektūras un tehniskā viedokļa, tā harmoniski iekļaujas apkārtējā arhitektūrā, vienlaikus dodot tai jaunu elpu, radot mūsdienīgu un komfortablu vidi. Mums ir patiess prieks strādāt ar šo projektu, jo, pirmkārt, attīstītāja komandai ir liela pieredze būvniecībā un nekustamā īpašuma tirgū, un, otrkārt, tas liecina, ka šis tirgus turpina augt un attīstīties.”

“Dainas ielas nama projekts ir izaicinājums gan konkrētās apkaimes īpašo apbūves noteikumu, gan dažādu izvēlēto būvniecības un apdares risinājumu dēļ, tāpēc esam gandarīti, ka varam sadarboties ar Rietumu Banku un radīt līdz šim lielāko augstas kvalitātes dzīvokļu namu Rīgas vēsturiskajā centrā,” saka “VILIA” vadītājs un līdzdibinātājs Edgars Ivanovs.

Dainas iela atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā, kur ir īpaši dzīvojamo namu apbūves noteikumi. Ēkas fasādei tiks izmantots viegls gaišas krāsas cementa kompozītmateriāls ar daļēji iestrādātiem tumšā akmens apšuvuma elementiem. Nama dizains atspoguļos izsvērtu kompromisu starp apkaimes vēsturiskajām ēkām un jaunākajām tendencēm ēku arhitektūrā. Ēkā būs lieli logi, nodrošinot pietiekamu saules gaismu visos dzīvokļos.

Iedzīvotāju komfortu un mājīgumu papildinās arī fakts, ka Dainas ielas nams atrodas Rīgas vēsturiskā centra klusā vietā, kur ēku ieskaus jau esošie nami un papildus slāpēs pilsētas trokšņus. Turklāt tam varēs piekļūt tikai caur pagalmu.

Par “VILIA”

Pašlaik “VILIA” strādā pie četru nekustamā īpašuma objektu attīstīšanas Rīgā. Kuģu ielā notiek “Hoffmann Rezidence” dzīvojamās ēkas rekonstrukcija, savukārt Dainas ielā uzsākta Rīgā lielākā mūsdienīga augstas kvalitātes dzīvokļu nama ar 114 dzīvokļiem būvniecība. Ēku Krišjāņa Barona ielā 69, kas šobrīd pārtop biroju ēkā “Hallo”, ekspluatācijā plānots nodot jau šā gada rudenī. Savukārt Lubānas ielā vairāk nekā trīs hektāru zemes platībā iecerēts izveidot Rīgā lielāko biroju un noliktavu jeb stock office kompleksu, kur apvienotas tirdzniecības platības un biroju un noliktavu telpas ar kopējo iznomājamo platību 13 500 m2. Šo četru projektu kopējās investīcijas pārsniedz 47 miljonus eiro. Šogad investīciju portfelis, pateicoties aktīvajiem darījumiem, tiks papildināts vēl par 23 miljoniem eiro, tādējādi jau 2022. gada pirmajā ceturksnī sasniedzot 70 miljonus eiro.

Par Rietumu Banku

Rietumu Banka ir lielākā privātā banka Latvijā un viena no vadošajam bankām Baltijā. Tā fokusējas uz veiksmīga biznesa un turīgu privātpersonu apkalpošanu, sniedzot plašu augsta līmeņa finanšu servisa klāstu. Forbes žurnāla Baltijas banku topā pēc finanšu datiem uz 2020. gada beigām Rietumu Banka ieņem augstas pozīcijas pēc visiem rādītājiem, ierindojoties starp vadošajām starptautiskajām finanšu struktūrām. Rietumu Bankas tīrā peļņa uz 30.09.2021 bija 21,8 miljoni eiro, aktīvi 1,5 miljardi eiro, klientu noguldījumi 1,1 miljardi eiro, kredītu portfelis 655 miljoni eiro, kapitāls un rezerves 344 miljoni eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē