AR KĀDIEM MATERIĀLIEM ĀTRI UN ĒRTI PĀRSEGT MAZAS PLATĪBAS JUMTU? Aktuālie padomi

AR KĀDIEM MATERIĀLIEM ĀTRI UN ĒRTI PĀRSEGT MAZAS PLATĪBAS JUMTU?

Trešdiena, 5 janvārī, 2022

Ne vienmēr mūsu jumtu projekti ir lieli. Lai taupīgi paši varētu pārsegt dažāda individuāla pielietojuma slīpos jumtus – piemēram, dārza mājiņas, noliktavas, automobiļa nojumes vai paviljonus – sabiedrība “Mida LT” piedāvā pašlīmējošo bitumena jumtu segumu “MIDA SELF KSK”, ko ražo nelielos ruļļos.

33.png

 

Hermētisks un uzticams segums

3 mm biezās bitumena seguma joslas ražo, izmantojot neausta poliestera pamatni, kas ir piesūcināta un pārklāta ar bitumenu, kurš modificēts ar SBS polimēriem. Šie polimēri nodrošina produktam elastību pat zemās temperatūrās un palielina tā izturību pret apkārtējās vides iedarbību un paildzina kalpošanas laiku. Virsma pārklāta ar dabiskā bazalta granulu kaisījumu, kas jumtam piešķir ne tikai estētisku izskatu, bet arī aizsargā segumu pret apkārtējās vides iedarbību un UV stariem. Jumts daudzus gadus saglabā nemainīgu krāsu, pat karstā dienvidu saules iedarbībā. Apakšējā jumta puse apstrādāta ar līpošu bitumena, kas modificēts ar polimēriem, slāni. Šis slānis ir aizsargāts ar viegli noņemamu plēvi.
Pie tīras, sausas vienlaidu pamatnes “MIDA SELF KSK” joslas piestiprina ar naglām garenvirzienā vienā mālā, savukārt visā platībā tās pielīmējas pie pamatnes ar līpošo pārklājumu. Uzklājot seguma joslas tā, lai katra nākamā josla pārklātu iepriekšējo par aptuveni 10 cm (un pārklāšanās vietā salīmētos ar to), rezultātā tiek iegūts pilnībā hermētisks, pret jebkādu atmosfēras iedarbību izturīgs un ilgi kalpojošs jumts.

44.jpg

 

Nevajag speciālu palīdzību

Liela pašlīmējošā seguma “MIDA SELF KSK” priekšrocība ir tā, ka jumta segšanai ar to nav jānolīgst meistari vai jāiznomā specializēts aprīkojums. Segums pasūtītājiem tiek piegādāts sarullēts 0,5 m platos ruļļos pa 5 mseguma. Šāda izmēra ruļļus ir vienkārši pārvadāt ar nespecializētu transportu, un to svars ļauj tos cilāt, nepiesaistot palīdzību.
To ir ļoti vienkārši montēt. Pirmā jumta seguma josla, rūpīgi to izlīdzinot atbilstoši apakšējai jumta malai, jāpienaglo ar naglām un, noņemot aizsargplēvi no līpošā slāņa, joslu jāpiespiež pamatnei. Pārējās joslas stiprina tādā pašā veidā, pārvietojoties uz augšu un pārsedzot jauno joslu ar iepriekšējo rindu vismaz 10 cm. Pašā kores augšā stiprina pēdējo kores joslu. Lai to izdarītu, bitumena jumta segumu var pārlocīt garenvirzienā. Joslu uz kores līmē pa visu virsmu, to pienaglot ar naglām nevajag. Bet tās malas, ja nepieciešams, papildus pielīmē ar bitumena mastiku TECHNONICOL Nr. 23 (FIXER).


55.png


“MIDA SELF KSK” jumta seguma joslu garums – 5 mm – parasti pietiek, lai bez vertikāliem savienojumiem tiktu pārklāts mazas platības jumts. Nebūs problēma, ja jumts ir garāks par 5 m – šādā gadījumā vienkārši vajag turpināt ieklāšanu, formējot vertikālās šuves tā, lai jaunās joslas mala pārsegtu iepriekšējo vismaz par 10–15 cm.

Piemērots visiem slīpajiem jumtiem

Bitumena jumta segumu “MIDA SELF KSK” var montēt uz visiem slīpajiem jumtiem, kuru slīpums ir lielāks par 5°. To ražo jumta dizainā biežāk izmantojamās krāsās – sarkanā, zaļā, brūnā, pelēkā un melnā – tāpēc to var viegli pielāgot jebkādam ēku eksterjeram. Dabai radniecīgie toņi dabiski sader ar ainavu, radot jauku, izteiksmīgu un harmonisku skatu.

Matīss Rasims @user_5135809
https://www.buvbaze.lv/user_5135809/
2 gadi 10 mēnešu 21 diena portālā
Bija online 01 februārī 13:20
Meklētājs būvniecības nozarē