POPULĀRĀKĀS JUMTU SISTĒMAS AR TECHNONICOL MATERIĀLIEM Aktuālie padomi

POPULĀRĀKĀS JUMTU SISTĒMAS AR TECHNONICOL MATERIĀLIEM

Ceturtdiena, 23 decembrī, 2021

Ilgu laiku bijuši tikai senās būvniecības daudzstāvu vai sabiedrisko ēku daļa, arvien biežāk individuālo māju vai kotedžu būvniecībā popularitāti iegūst plakanie jumti. Atbildot uz pieaugošo pieprasījumu, sabiedrība TECHNONICOL ir sagatavojusi jumtu ierīkošanas sistēmu, kas ļauj pēc iespējas īsākā laikposmā kvalitatīvi ierīkot jebkādu jumtu, kolekciju.

32.png

Straujas būvniecības tērauda jumtiem – minerālvate un pielīmējamais segums

Neekspluatējamiem jumtiem, kas tiek ierīkoti uz profilēta tērauda pārsegumiem, TECHNONICOL piedāvā pat 15 jumta siltināšanas un izolēšanas sistēmas, pielāgotas dažādām ēku vajadzībām. Viena no vienkāršākajām ir TN ROOF BRM STEEL FIX 01, optimāls risinājums lielas platības jumta segumam, strauju būvējamām ražošanas ēkām un konstrukcijām. Šeit tiek izmantota minerālvate un mūsdienīgā tvaiku izolācija ļauj garantēt objektu ilgtspējību, kā arī veselīgu klimatu iekštelpās.
Ēkām, kurās ir telpas ar palielinātu gaisa mitrumu, piemērota sistēma TN ROOF BRM STEEL FIX 02, kurā jumta siltināšanas materiālā paredzēts papildu ventilācijas slānis, kas sniedz papildu iespējas likvidēt mitrumu no jumta konstrukcijas. Pastiprinātais tvaiku izolācijas slānis izolē lielu daudzumu mitruma, kas veidojas ēkas iekšpusē.
Tās modifikācija – TN ROOF BRM STEEL FIX 05 – bez ventilācijas vēl arī paredz pašā “sviestmaizes” apakšā montējamu papildu siltumizolācijas slāni, kas pasargā tvaiku barjeras plēvīti no fiziskiem bojājumiem montāžas laikā, tāpat ievērojami pagarina sistēmas ekspluatācijas ilgumu.
Šajās trīs sistēmās paredzēts tradicionālais bitumena pielīmējamais jumtu segums, kas tiek klāts divos slāņos. Pirmajam speciālisti visbiežāk iesaka ritveida segumu TECHNOELAST PV S5s,, bet virsējam – TECHNOELAST PV S5b. Taču ir arī varianti ar vienslāņa jumta segumu FIX TOP PV S5: attiecīgi bāzes TN ROOF BRM STEEL SOLO 01 un ar papildu izlīdzināmo slāni zem tvaiku barjerām TN ROOF BRM STEEL SOLO 04.

Praktiski risinājumi ar PVC segumu

Kvalitatīva, stingra, izturīga pret mehāniskiem bojājumiem un ilgtspējīga mūsdienīga LOGICROOF membrāna PVC jumtiem, tā salāgota ar minerālvates siltināšanas slāni un mūsdienīgu TECHNOELAST VB 500 SELF membrānu tvaikiem, kas izmantojama pielīmējamā jumta seguma vietā sistēmā TN ROOF PVC STEEL CLASSIC. Šīs sistēmas variants ar mazāku svaru – TN ROOF PVC STEEL COMBI EPS – paredz minerālvates un polistirola (EPS) kombināciju siltināšanas slānī, tāds risinājums ļauj ievērojami samazināt jumta sistēmas svaru un cenu. Savukārt būvēm, kuru jumtiem nav paredzēta siltumizolācija, kompānijas TECHNONICOL projektētāji ir izveidojuši sevišķi vieglas montēšanas sistēmu TN ROOF PVC STEEL LIGHT, kad uz metāla pārseguma profila stiprināma OBS plāksne vai cits saliekamais apakšslānis, uz tā tiek klāta ģeotekstīlija un pielīmējama PVC membrāna.

33.jpg

Poliuretāna plāksnes – siltas un izturīgas

Stingra poliizocianurāta (PIR) putu plāksnes izceļas ar lielu izturību pret spiedienu un sevišķi mazu caurlaidības koeficientu, tādēļ jumtu sistēmas, kurās tiek izmantota šis modernais siltināšanas materiāls, iegūst lielu popularitāti. TECHNONICOL saviem klientiem piedāvā vairākas populārākās, ar PIR termoizolāciju balstītas sistēmas:
TN ROOF BRM STEEL SMART 01 un TN ROOF BRM STEEL SMART 02 ar pielīmējamu ritveida segumu, TN ROOF PVC STEEL SMART 01 ar mehāniski piestiprināmu polimēra membrānu un TN ROOF PVC STEEL SMART 02 ar polimēra membrānu un papildu tvaiku izolācijas slāņa aizsardzību – izlīdzināmo minerālvates slāni.

 

Dzelzsbetona pārsegumiem – laika pārbaudīti risinājumi

Liela daža visdažādākā nolūka – gan dzīvojamo, gan biznesa – mūsu valsts ēku jumtu izgatavoti no dzelzsbetona pārsegumiem, tādēļ arī tiem TECHNONICOL ir optimālākie ierīkošanas risinājumi. Par vienu no populārākajām sistēmām tiek uzskatīta tradicionālā, – TN ROOF BRM CONCRETE FIX 01, kas paredzēta neekspluatējamiem jumtiem uz betona pamata. Tajā tiek izmantota minerālvates termoizolācija un divos slāņos klājams bitumena jumta segums. Ēkām un telpām, kurās mēdz būt lielāks mitrums, labāk izmantot TN ROOF BRM CONCRETE FIX 02 – sistēmu, kurā paredzēta papildu siltināšanas slāņa vēdināšana, kas no jumtu konstrukcijām ļauj likvidēt visu iespējamo mitrumu. Šo sistēmu analogi, kas izmanto PVC membrānas – atbilstoši TN ROOF PVC CONCRETE CLASSIС 01 un TN ROOF PVC CONCRETE CLASSIС 02. PVC jumta membrānas izmantošana paredzēta arī dzelzsbetona jumtu sistēmās ar citiem siltināšanas materiāliem – polistirola putuplastu un poliizocianurātu (PIR). Tās atbilstoši ir TN ROOF PVC CONCRETE SMART EPS un TN ROOF PVC CONCRETE SMART sistēmas. Pēdējo sistēmu sevišķi noderīgi izmantot tajos objektos, kur uz jumta, lai uzraudzītu šeit samontēto iekārtu, veidojas palielināti noslogojumi.

 

Sevišķa uzmanība ekspluatējamiem jumtiem

Daudzi plakani mūsu pilsētas jumti, lai maksimāli izmantotu atvērto telpu, tiek projektēti kā ekspluatējami – pa tiem drīkst staigāt, uz tiem pavadīt laiku un pat braukāt pa tiem ar automašīnām un tās noparkot. Tādiem jumtiem tiek palielināta ekspluatācijas slodze, tādēļ tos jāierīko tiešām atbildīgi un kvalitatīvi.
Sabiedrība TECHNONICOL ir sagatavojusi vairākus ekspluatējamo jumtu ierīkošanas variantus: apzaļumotu, izklātu flīzēm un terašu jumta sistēmu.
Apzaļumotu jumtu sistēmas TN ROOF BRM CONCRETE GREEN un TN ROOF PVC CONCRETE GREEN savstarpēji atšķiras ar hidroizolācijas segumu: pirmajā gadījumā tas ir divslāņu pielīmējams bitumena segums, otrā – PVC membrāna. Abos gadījumos siltināšanas slānim paredzēts ekstrudēts polistirols (XPS), kas ir izturīgāks par parasto slāni, tas nozīmē – bez jebkādiem starpgadījumiem var noturēt tam grunts, augiem un aktīvas izmantošanas radīto palielināto slodzi.
Neapzaļumotiem jumtiem TECHNONICOL ir trīs ierīkošanas sistēmas ar flīžu segumu. Pirmā – TN ROOF BRM CONCRETE PAVEMENT, paredzēta slodzei, ko veido gājēji, staigājot pa jumtu. Tās pamatu veido ekstrudēa polistirola slānis un bitumena ritveida materiāla hidroizolācija. Šis risinājums ļauj efektīvi izmantot jumtu kā papildu telpu, lai organizētu atpūtas un pastaigu zonas vai sporta laukumus. Vienlaikus jumts tiks droši pasargāts ne tikai no slodzēm, bet arī no jebkādas vides iedarbības. Otrā sistēma – TN ROOF BRM CONCRETE PAVEMENT LIGHT, paredzēta neapsiltinātam jumam. Tas ieteicams dzīvojamajām ēkām ar aukstām pajumtēm vai citām būvēm, kuru konstrukcija neparedz jumta termoizolāciju.
Savukārt uz jumtiem ierīkojamām terasēm paredzēta specializēta viegla ekspluatējama jumta sistēma TN ROOF PVC CONCRETE TERRACE, kas paredzēta, lai viegli izturētu gājēju radīto slodzi. Tās īpatnums – tā ir regulējamu plastmasas kājiņu sistēma, uz kuras samontējot flīžu segumu, tiek iegūts līdzens un stabils jumta pamats. Tāpat kā pirmā – neapzaļumotā jumta sistēma, arī terašu sistēma hidroizolācijai izmanto PVC membrānu, bet siltumizolācijai – XPS putuplastu. Tāda kombinācija ideāli iztur slodzi, kuru terases flīžu plastmasas balstiem nodod cilvēki, kuri izmanto jumtu.

 

Pilnībā sagatavotas izmantošanai rasējumu bibliotēkas

Sabiedrības TECHNONICOL inženieri, rūpējoties par saviem pasūtītājiem, visām izveidotajām jumtu ierīkošanas sistēmām sagatavoja montēšanas shēmas, CAD un BIM rasējumu bibliotēkas un visu risinājumos izmantojamo materiālu tehniskās specifikācijas. Tās visas ir pieejamas sabiedrības interneta vietnē – šādi jebkuram lietotājam tiek piedāvāts augstākās kvalitātes risinājums, kas pamatots ar ideālu materiālu savstarpēju salāgošanu.
TECHNONICOL korporācijas ražojamie augstākās kvalitātes hidroizolācijas un siltumizolācijas izstrādājumi ir savstarpēji pilnībā salāgojami un tos var izmantot visās tās piedāvātajās sistēmās. Materiālu salāgošana – tas ir viens no svarīgākajiem drošas izolācijas sistēmas nosacījumiem. Tieši šī iemesla dēļ sabiedrības speciālisti ir droši, ka visi tās klienti saņem labākos pabeigtos risinājumus un profesionālu palīdzību projektēšanas laikā.

34.jpg

Matīss Rasims @user_5135809
https://www.buvbaze.lv/user_5135809/
2 gadi 11 mēnešu 17 dienu portālā
Bija online 01 februārī 13:20
Meklētājs būvniecības nozarē