Rīgā notiks Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums Ziņas

Rīgā notiks Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums

Pirmdiena, 6 decembrī, 2021

Šodien norisināsies Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums (PLEIF), kas šogad būs veltīts Rīgas attīstībai un pilsētas starptautiskajai konkurētspējai, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Forums būs dalīts trīs tematiskajās daļās - uzņēmējdarbība un investīcijas, darbaspēks un talantu piesaiste, nekustamais īpašums. Katru no daļām ievadīs ekspertu prezentācijas, kam sekos diskusijas. Konferenci ar ievadvārdiem atklās Valsts prezidents Egils Levits. Skatītājiem šī gada forumam būs iespējams sekot tikai attālināti, pieslēdzoties konferences mājaslapā "pleif.lv" vai Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) sociālā medija "Facebook" lapā.

Pēc PBLA priekšsēdes Kristīnes Saulītes paustā, ar šā gada konferenci organizatori vēlas uzsvērt, ka ikviena krīze paver jaunas iespējas un mudina attīstīties un pielāgoties. Viņa uzsvēra, ka Rīgai kā internacionālai pilsētai un Baltijas valstu centram ir neskaitāmas priekšrocības un jau esošie nākotnes plāni, kas Rīgu iezīmē kā starptautiski konkurētspējīgu un dinamisku pilsētu un ekonomiskās izaugsmes centru.

"Konferences dalībnieki - ārvalstu uzņēmēji un vietējie eksperti - dalīsies ar savu pozitīvo pieredzi Rīgā un to, ko Rīga spēj piedāvāt pasaules līmeņa uzņēmējiem, investoriem un talantiem," pauž Saulīte.

Konferences programmā piedalīsies valsts un pašvaldības sektora pārstāvji, kā arī starptautisku uzņēmumu pārstāvji - Ādams Fullers no "Bregal Sagemount", Elīna Branta no "Swisscom Latvija", Ēriks Bergmans no "Colliers", Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā prezidents Džons Martins Tallijs, Aļesja Kirčenko no "ABSL Latvia/ SEB SSC", Agnis Driksna no "Rail Baltica" un citi.

Foruma mērķis ir veicināt Latvijas ekonomisko izaugsmi, stiprinot sadarbību starp dažādās uzņēmējdarbības nozarēs strādājošiem profesionāļiem Latvijā un pasaulē, veicināt inovāciju, finanšu un zināšanu kapitāla piesaisti Latvijai, kā arī stiprināt ārpus Latvijas dzīvojošo latviešu piederību Latvijai.

Forums sāksies plkst.10, tā tiešraide tiks organizēta no kultūrtelpas "Hanzas perons" digitālās studijas, taču skatītāji sekot konferencei un uzdot jautājumus varēs attālināti no visas pasaules. Foruma darba valoda būs angļu ar tulkojumu uz latviešu valodu. Sīkāka informācija par forumu un reģistrēšanās pieejama foruma mājaslapā "pleif.lv".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 10 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē