LBS valde pārrunā izmaiņas būvnormatīvos Ziņas

LBS valde pārrunā izmaiņas būvnormatīvos

Trešdiena, 24 novembrī, 2021

Latvijas Būvinženieru savienībā (LBS) 16.novembrī attālināti notika ikmēneša valdes sēde, kurā pārrunātas izmaiņas būvnormatīvos un ziņots par jaunumiem Eiropas Civilo inženieru asociācijā (ECCE).

Valdes sēdi LBS priekšsēdētājs Raimonds Eizenšmits sāka ar ziņu, ka pieredzējis būvinženieris Harijs Sils ir izteicis vēlmi kļūt par biedrības biedru. Valde vienprātīgi lēma par jaunā biedra uzņemšanu.

Eksperti skaidroja 2021.gada 1.novembrī spēkā stājušās izmaiņas būvnormatīvos. SIA CMB Inženiertehniskās nodaļas vadītājs Kristaps Lejiņš stāstīja, ka jaunajā būvnormatīvā LBN 405-21 Būvju tehniskās apsekošanas būvnormatīvs skaidri definēti termini, precizēta apsekošanas uzdevuma formēšana. Atšķirībā no iepriekšējā, jaunajam normatīvam nav pievienots pielikums ar apsekošanas atzinuma formas paraugu, un tas ļauj būvspeciālistam formu izvēlēties atkarībā no apsekošanas uzdevuma, darbu satura un apjoma.

LBN 201-15 Būvju ugunsdrošība izmaiņas skaidroja Igors Ponomarjovs un Vilnis Puļķis. Par LBN 200–21 Būvju vispārīgo prasību būvnormatīvs un tā apspriešanu nozares pārstāvju diskusijā 9.novembrī pastāstīja LBS izpilddirektors Ilmārs Leikums.

LBS valdes priekšsēdētāja pirmā vietniece Helēna Endriksone stāstīja par Eiropas Civilo inženieru asociācijā (ECCE) 22.–23.oktobrī asambleju, kurā pārvēlēta ECCE valde. Jau vēstīts, ka par vienu no ECCE viceprezidentiem ievēlēta Endriksone.

Savukārt valdes priekšsēdētājs Eizenšmits kā LBS pārstāvis ir ievēlēts Latvijas Būvniecības padomē (LBP). LBS biedrs Artis Dzirkalis ir ievēlēts par LBP priekšsēdētāja vietnieku.

LBS projekta vadītāja Mārīte Šperberga pastāstīja, ka sākta gatavošanās Būvindustrijas lielās balvas desmitgades ciklam, kura apbalvošanas ceremonija ieplānota 2022.gada 27.septembrī. Apbalvojuma organizatore cer, ka jubilejas sarīkojumā varēs prezentēt grāmatu, kurā apkopota informācija par līdzšinējiem balvas Pamatakmens ieguvējiem. 

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 10 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē