Pagaidām neesot zināms, cik varētu izmaksāt Saeimas ēkas stiprināšanas darbi Ziņas

Pagaidām neesot zināms, cik varētu izmaksāt Saeimas ēkas stiprināšanas darbi

Otrdiena, 15 oktobrī, 2019

Pašlaik vēl nav zināms, cik varētu izmaksāt Saeimas ēkas Jēkaba ielā 11 stiprināšanas darbi, šodien preses brīfingā žurnālistiem pastāstīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

"Kad secinājām, ka Saeimas ēka atrodas tādā stāvoklī, par kuru rodas bažas, mēs paši vērsāmies Būvniecības valsts kontroles birojā, lai tiktu veiktas papildu ekspertīzes," teica politiķe.

Patlaban Saeimas ēkā notiek ekspertīzes, ierobežota cilvēku pārvietošanās konkrētās telpās. Tā kā eksperti joprojām cenšas saprast, cik lieli darbi un ieguldījumi vajadzīgi, lai stiprinātu pašu ēku, pagaidām kopējā summa vēl nav zināma.

Kā ziņots, Saeimas Prezidijs iepriekš ārkārtas sanāksmē nolēma ierobežot atsevišķu telpu ekspluatāciju Jēkaba ielā 11, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienests.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz saņemto SIA "Būvprocess" sertificētu būvekspertu iesniegto būves ekspertīzes un tehniskās apsekošanas atzinumu. Šāds lēmums pieņemts, lai veiktu padziļinātu būvkonstrukciju izpēti.

Līdz tehnisko darbu pabeigšanai paredzēts atsevišķas darba vietas pārvietot no ēkas Jēkaba ielā 11 uz citām telpām Saeimas ēkās

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē