Pēdējais penthouse dzīvoklis projektā AIZKULISES Ziņas

Pēdējais penthouse dzīvoklis projektā AIZKULISES

Otrdiena, 16 novembrī, 2021

Rīgas centram piegulošās teritorijas labiekārto, attīsta, un tās kļūst aizvien pievilcīgākas dzīvošanai. Jauno projektu plašos dzīvokļus klienti uzskata kā alternatīvu ārpilsētas mājas iegādei. Par to žurnālam m2 un portālam varianti.lv pastāsta galvaspilsētas projekta Aizkulises dzīvokļu pārdevējs Mārtiņš Markovs, kurš prezentēja šī kompleksa pēdējo penthouse dzīvokli.

– Dzīvokļu pārdošanā 2018. gadā uzbūvētajā projektā Aizkulises, kas atrodas tālajā Rīgas centrā, Aleksandra Čaka ielā 134, es pievienojos noslēdzošajā posmā, kad projektā bija palikuši mazāk par divdesmit piedāvājumiem, – Mārtiņš Markovs atceras nesenos notikumus. – Četri no tiem bija penthouse dzīvokļi, tas ir, diezgan lielas platības dzīvokļi ēkas pēdējos stāvos, - sestajā un septītajā. Šāds piedāvājums pārsniedz vidēji statistisko budžetu, ar ko parasti rēķinās vietējie klienti, pērkot šādus dzīvokļus. Tomēr tas nekļuva par iemeslu, lai pircējiem nerastos interese par penthouse dzīvokļiem. Kopš šī gada pavasara Aizkulisēs jauni īpašnieki parādījušies trim penthouse dzīvokļiem, no kuriem lētāko pārdeva par 257 000 eiro. Šajā summā nav iekļauts maksājums par stāvvietu, jo katra no tām jaunajiem īrniekiem izmaksātu 15 000 eiro. Rudens vidū Aleksandra Čaka ielā 134 pārdošanā bija palicis tikai viens piedāvājums – dzīvoklis Nr.71.
– Ir uzskats, ka ar ceturtdaļmiljona eiro lielu budžetu cilvēki labprātāk meklē privātmāju Pierīgā. Kas piesaistīja jūsu penthouse pircējus?

– Veiksmīgu pārdošanu veicināja vairāki faktori. Pirmkārt, tendence pārcelties no pilsētas centra uz galvaspilsētas nomali nav maznozīmīga. Apmēram puse no potenciālajiem pircējiem, kuriem Aleksandra Čaka ielā 134 rīkoju penthouse dzīvokļu demonstrācijas, atzina, ka viņi veic izvēli starp jaunbūvi Rīgas tālajā centrā vai privātmāju galvaspilsētas vai tās mikrorajonu apkārtnē. Runājot par abu variantu plusiem un mīnusiem, klienti bieži vien norādīja, ka ārpus pilsētas dzīve ar bērniem, kuri mācās galvaspilsētā, aizņem daudz personīgā laika un prasa zināmu piepūli. Galvaspilsētas sastrēgumu dēļ katru dienu, lai nokļūtu no mājām līdz skolai un darbam, nepieciešamas pusotras divas stundas, ko varētu izmantot kam citam vai vienkārši atpūtai. Eiforija, dzīvojot ārpus pilsētas, pāriet, man šķiet, pat nedaudz notrulinās. Man ir vairāki klienti, kuri bija nolēmuši pārdot savus ārpilsētas dzīvokļus vai mājas tieši noguruma dēļ, veicot ikdienas braucienus, un lielo naudas sodu dēļ par ātruma ierobežojumu pārkāpumiem uz ceļiem, jo viņi pastāvīgi steidzas un mūžīgi kavē.
Otrais iemesls – Rīgas tālais centrs attīstās. Šeit parādās aizvien jauni projekti, daudzi namīpašumi tiek rekonstruēti. Tiek sakārtoti parki, ierīkoti jauni rotaļu un sporta laukumi. Tas veido Rīgas tālā centra jauno veidolu, tā infrastruktūra attīstās. Varu atgādināt, ka blakus projektam Aizkulises atrodas galvaspilsētas populārākais bērnu sporta un izklaides parks. Netālu atrodas Ziedoņdārzs un Grīziņkalna parks. Pastaigas attālumā atrodas tirdzniecības centrs Domina Shopping, Getto Games laukumi, skolas un bērnudārzi ... Pati vide šajā apkaimē mainās, un šeit arī mainās sabiedrība.
Un trešais faktors, kas ir ļoti svarīgs veiksmīgai darījumu veikšanai, ir banku pozīcija. Bankas ir mainījušas attieksmi pret kredīta ņēmējiem, kļuvušas elastīgākas un savu darbību vairāk vērš uz klientiem. Pilnīgi visi trīs minēto Aizkulišu penthous dzīvokļu pircēji darījumam izmantoja hipotekāros kredītus. Tika iegūts finansējums maksimāli iespējamā apmērā. Klientiem, un tie ir precēti pāri tuvu vai nedaudz vecāki par 40 gadiem, hipotekāro kredītu pieejamība bija ļoti, ļoti svarīga. Kredītu procentu likmes daudzus jo daudzus gadus nav bijušas tik izdevīgas kā šogad.
– Mūsu ekspresintervijas beigās, lūdzu, iepazīstiniet mūs ar pēdējā brīvā Aizkulišu penthouse dzīvokļa piedāvājumu.
– Tas ir plašs divlīmeņu dzīvoklis Nr. 71. Tā kopplatība ir 203,7 kvadrātmetri, no kuriem 61,6 kvadrātmetri – ārtelpas. Tādējādi šī dzīvokļa iekšējā platība, kurai ir pārdomāts un ērts plānojums dzīvošanai, ir 142,1 kvadrātmetrs.
Sestajā stāvā galvenā pirmā līmeņa telpa ir liela (44,7 m2) - dzīvojamā istaba ar virtuves zonu. Šajā pašā stāvā atrodas guļamistaba (11,8 m2) ar ierīkotu garderobi (3,7 m2) un durvīm uz nelielu lodžiju (2,6 m2). Divas citas šī līmeņa telpas ir viesu vannasistaba (2,9 m2) pie ieejas dzīvoklī un kompakta saimniecības telpa (2,1 m2), kas paredzēta mājsaimniecības piederumu uzglabāšanai.
Uzkāpt 71. dzīvokļa otrajā stāvā no dzīvojamās istabas iespējams pa laidenām kāpnēm, pārvietoties pa kurām nebūs grūti ne vecākiem cilvēkiem, ne maziem bērniem. Septītais stāvs nosacīti ir sadalīts divās zonās: dzīvojamā un ārējā. Mājas īpašnieki kā galveno guļamistabu, visticamāk, izvēlēsies visplašāko istabu 25,5 kvadrātmetru platībā. Turklāt tai ir savs sanitārais mezgls (3,7 m2), kurā ir vanna. Gribu minēt, ka šīs istabas griestos ir iebūvēti divi jumta logi, kas labos laikapstākļos ļauj naktī baudīt skatu uz zvaigžņotām debesīm.
Augšējā līmeņa bērnu guļamistabas ir nedaudz pieticīgākas platības ziņā nekā pieaugušo guļamistaba, bet pietiekami plašas, salīdzinot ar citiem projektiem – to platība ir 15,5 un 13,3 kvadrātmetri. Ir pieejama arī vannas-istaba (4 m2) ar dušu. Turklāt vēl viens liels 71.dzīvokļa pluss ir halle 14,9 m2 platībā.
Augšējā līmeņa atklātās terases atrodas abās dzīvokļa pusēs. Viena ir šaura terase (7,7 m2) rietumu pusē, tā stiepjas gar visa dzīvokļa iekšpagalma pusi. Otra terase (51,3 m2) atrodas austrumu pusē, šī terase gandrīz visu dienu ir saulaina un var kļūt par īstu paradīzi cilvēkiem, kuri vēlas šeit iekārtot ”zaļo zonu” , kur būtu iespēja rīkot piknikus. Ja būtu vēlēšanās, uz terases varētu novietot pat džakuzi, jo aprēķinātā jumta nestspēja to pieļauj, tā ir vismaz 400 kg uz kvadrātmetru.

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 5 mēnešu 3 dienas portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē