Astoņi būvniecības uzņēmumi piedalīsies nozares tirdzniecības misijā izstādē Expo 2020 Dubai Ziņas

Astoņi būvniecības uzņēmumi piedalīsies nozares tirdzniecības misijā izstādē Expo 2020 Dubai

Piektdiena, 29 oktobrī, 2021

No svētdienas, 31.oktobra, līdz 6.novembrim astoņi būvniecības uzņēmumi no Latvijas piedalīsies pirmajā būvniecības nozares tirdzniecības misijā izstādes "Expo 2020 Dubai" laikā Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), aģentūru LETA informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.

Tirdzniecības misijas mērķis ir piesaistīt jaunu sadarbības partneru uzmanību un attīstīt dažādas sadarbības iespējas gan Tuvo Austrumu, gan pasaules mērogā, izmantojot globālo platformu, ko piedāvā "Expo 2020 Dubai". Savukārt 1.novembrī Latvijas uzņēmējiem būs iespēja apmeklēt "Expo 2020 Dubai" Biznesa forumu, kas piedāvā vairākus tīklošanās pasākumus.

Būvniecības nozares tirdzniecības misijā piedalīsies astoņi Latvijas būvmateriālu ražotāji un būvniecības pakalpojumu sniedzēji - gan pieredzējuši uzņēmumi, gan tie, kas vēl meklē savu ceļu globālajā tirgū - koka mēbeļu un sienu apdares ražotājs "AW Latvia", digitālo risinājumu attīstītājs būvniecības nozarei "Artehus", apdares materiālu ražotājs "Silk Plaster Group", inovatīvu hidroizolācijas pārbaudes risinājumu izstrādātājs "Controlit Factory", industriālo betona grīdu ieklāšanas uzņēmums "Primekss", 3D būvju modelēšanas, 3D skenēšanas un konsultāciju uzņēmums "ITED", mēbeļu, kāpņu, logu, durvju un citu interjera elementu ražotājs "Wood ART.lv" un parketa ražotājs "Riga Parket".

LIAA Eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs Kaspars Abiks informē, ka daļa šo uzņēmumu jau ir guvuši pieredzi ar atsevišķiem projektiem Tuvo Austrumu tirgū, bet lielākoties šī Latvijas būvniecības nozarei ir vēl neapgūta teritorija. 

Abiks piebilst, ka galvenā atšķirība starp Tuvajiem Austrumiem un Latvijas būvniecības nozares primāro eksporta tirgu - Skandināviju - ir tāda, ka Skandināvijā un vispār Eiropā viss tiek darīts ļoti prātīgi, pamazām, savlaicīgi plānojot, bet Persijas līča reģions ir ļoti dinamiska vide. 

Vairāki uzņēmumi, kas piedalīsies tirdzniecības misijā, jau guvuši pieredzi ar Dubaijas auditoriju būvniecības izstādē "The Big 5", kas "Expo 2020 Dubai" ietvaros notika septembra vidū, kā arī iepriekšējo gadu izstādēs. LIAA pārstāvji uzsver, ka, salīdzinot ar tirdzniecības misiju, darbs starptautiskajās izstādēs ir nosacīti pasīvs. 

Abiks skaidro, ka ir labi, ja uzņēmumi ir izpildījuši mājasdarbu un jau pirms izstādes uzrunājuši potenciālos sadarbības partnerus, taču var arī paļauties uz veiksmi, jo izstādes apmeklē arī daudz nejaušu apmeklētāju, kuri interesējas par atbilstošu produktu kategoriju. Toties pirms došanās tirdzniecības misijā jau faktiski jāzina, kas būs sarunu partneri otrā pusē, un mērķtiecīgi uz to jāstrādā, ņemt vērā dalībnieka vēlmes un vajadzības konkrētajā tirgū.

LIAA pārstāvniecības vadītāja AAE Inga Ulmane norāda, ka Latvijā ražotie inovatīvie būvniecības materiāli ir plaši pārstāvēti Latvijas paviljonā - tajā ir gan "Groglass" stikla pārklājumu risinājumi, gan arī "Wooden Wall Design" sienu paneļi, furnitūra, "Rīgas krēslu fabrikas" veidotais biroja iekārtojums, kā arī "Latvijas finieris".

Nākamnedēļ notiks arī tematiskā nedēļa "Urban Planning and Development", kas nozīmē, ka būvniecības un attīstības risinājumiem veltīti jautājumi būs aktuāli visā "Expo 2020 Dubai" teritorijā. Tāpat misijas ietvaros Latvijas uzņēmumiem paredzētas individuālas tikšanās ar vietējiem uzņēmējiem, un Latvijas paviljonā tiks uzņemts viens no AAE lielākajiem būvniecības materiālu mazumtirgotājiem "Danube", informē Ulmane.

Pasaules izstāde "Expo 2020" notiek no 2021.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 31.martam.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē