SEB banka galveno biroju pārcels līdzās Stacijas laukumam Ziņas

SEB banka galveno biroju pārcels līdzās Stacijas laukumam

Piektdiena, 22 oktobrī, 2021

"SEB banka" ir parakstījusi līgumu ar nekustamo īpašumu attīstītāju "Linstow Baltic" par biroja ēkas celtniecību un nomu Rīgas centrā - Ernesta Birznieka-Upīša ielā bijušā "Mildas tirdziņa" vietā, kas atrodas līdzās Stacijas laukumam, aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

Patlaban jau ir sākti sagatavošanās darbi. Uz jauno biroju "SEB bankai" plānots pārcelties 2025.gada sākumā. Patlaban "SEB bankas" Latvijā galvenais birojs ir Valdlaučos, Meistaru ielā.

Darījuma summu puses vienojušās neizpaust.

"SEB bankas" vadītāja Ieva Tetere skaidroja, ka banka jau ilgāku laiku bija meklējusi iespējas pārcelt bankas galvenā biroja darbību uz jaunām telpām, kas atbilstu bankas biznesa un ilgtspējas prasībām. Pieaicinot nekustamā īpašuma tirgus ekspertus no "Colliers International", tika rūpīgi izvērtēti jau šobrīd pieejamie biroja centri un projekti, kas vēl tiks būvēti. Rezultātā atrasts risinājums, kas atbilst "SEB bankas" prasībām.

Tetere piebilda, ka "Rail Baltica" klātesamība nodrošinās, ka "SEB bankas" jaunais birojs būs viegli sasniedzams gan bankas Latvijas darbiniekiem un klientiem, gan kolēģiem un klientiem no Tallinas un Viļņas, kā arī citām Eiropas valstīm.

"Linstow Baltic" valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds pavēstīja, ka "Linstow Baltic" un "SEB bankas" vienošanās par sadarbību ir apliecinājums "Linstow Baltic" stratēģiskajai vīzijai par Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas apkārtni kā vienu no Latvijas transporta infrastruktūras stratēģiskajiem mezgliem un biznesa attīstības centriem.

""SEB bankas" galvenā biroja atrašanās šajā apkaimē vēl vairāk nostiprinās šīs vietas stratēģisko nozīmi un pavērs ceļu vēl plašākai biroju ēku segmenta, kā arī mazumtirdzniecības un pakalpojumu funkciju attīstībai šajā apkārtnē," pauda Gronvolds.

"Colliers" partneris un aģentūras vadītājs Ēriks Bergmans pauda, ka biroja ēkas projekts tiks izstrādāts, respektējot šīs vietas vēsturisko gaisotni un integrējot jaunajā ēkas struktūrā mūsdienīgām būvniecības prasībām un jaunākajām tehnoloģijām atbilstošus risinājumus, apliecinot aprites ekonomikas labo praksi.

Šajā darījumā SEB grupu Latvijā konsultēja advokātu birojs "Cobalt". Nekustamo īpašumu attīstītājam un pārvaldniekam Baltijas valstīs Linstow Baltic sarunās atbalstu sniedza advokātu birojs "Sorainen".

Jau ziņots, ka "Linstow Baltic" bijušā "Mildas tirdziņa" vietā pie Stacijas laukuma iecerējis būvēt biroju kompleksu.

Iepriekš 2017.gadā nekustamo īpašumu attīstītājs "Astor Group" bija paziņojis par ieceri šajā vietā veikt "Radisson RED" zīmola viesnīcas būvniecību. Bija plānots, ka viesnīcu grupa "The Rezidor Hotel Group" jaunu "Radisson RED" zīmola viesnīcu Rīgā atvērs līdz 2020.gadam. Jaunajā viesnīcā tika plānoti 220 numuriņi.

"Linstow Baltic" pārstāvji aģentūrai LETA pastāstīja, ka šī zemesgabala īpašuma tiesības uz "Linstow" grupas uzņēmumu tika pārreģistrētas 2021.gada 16.jūnijā. Teritorijas zemes vienību juridiskais īpašnieks tagad ir SIA "Satekles Business Center".

"Linstow Baltic" jūlijā izsludināja metu konkursu "Biroju ēku kompleksa izveide Rīgā, kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielu". Konkursa mērķis ir iegūt pilsētbūvnieciski, arhitektoniski pārdomātu ilgtspējīga biroju ēku kompleksa jaunbūves metu, atbilstošu nolikuma un projektēšanas programmas prasībām, nodrošinot racionālu līdzekļu izmantošanu un brīvu konkurenci starp konkursa dalībniekiem.

"Linstow Baltic" pērn strādāja ar 2,84 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 38,4% mazāks nekā 2019.gadā, kā arī cieta 684 645 eiro zaudējumus pretstatā gadu iepriekš gūtajai peļņai, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Linstow Baltic" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,1 miljons eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums "Linstow". "Linstow" apsaimnieko un attīsta Latvijas tirdzniecības centru "Origo", kā arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā - "Ülemiste".

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē