Sākti tirdzniecības parka Alfa autostāvlaukuma pārbūves un labiekārtošanas darbi Ziņas

Sākti tirdzniecības parka Alfa autostāvlaukuma pārbūves un labiekārtošanas darbi

Trešdiena, 3 aprīlī, 2019

Tirdzniecības parka "Alfa" paplašināšanas ietvaros sākta autostāvvietas, kas vērsta pret Brīvības ielu, pārbūve un labiekārtošana, aģentūru LETA informēja Norvēģijas "Linstow", kuras meitaskompānija SIA "Linstow Center Management" Latvijā pārvalda tirdzniecības centrus "Alfa", "Mols", "Dole", "Origo" un "Galerija Centrs", pārstāve Ilze Žūka.

Pēc viņas teiktā, darbus plānots pabeigt jūnijā. Savukārt augustā noslēgsies stāvlaukuma zaļo zonu paplašināšana, tādējādi veidojot tirdzniecības parka "Alfa" priekšpusē esošo laukumu kā parku.

Žūka sacīja, ka stāvlaukuma rekonstrukcijā plānots būtiski paplašināt zaļo zonu, uzstādīt jaunas velosipēdu novietnes, kā arī mainīt automašīnu rotācijas un novietošanas kārtību, padarot to ērtāku un drošāku apmeklētājiem.

Stāvlaukuma rekonstrukcijas laikā klienti aicināti automašīnas novietot daudzstāvu autostāvvietā tirdzniecības parka aizmugurē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pērn oktobra sākumā oficiāli tika sāka tirdzniecības parka "Alfa" paplašināšana. Projekta kopējās investīcijas veido 55 miljonus eiro un to plānots pabeigt 2019.gada augustā.

Paplašināšanā tirdzniecības parka "Alfa" platība pieaugs par 30 000 kvadrātmetru, kopējai tirdzniecības centra platībai sasniedzot 100 000 kvadrātmetru, bet nomnieku skaits pieaugs no 170 līdz 250. Tostarp paredzēts izbūvēt arī jaunu pazemes autostāvvietu, kā arī papildu auto stāvvietas, kas palielinās kopējo autostāvvietu ietilpību par 2000 automašīnām.

"Multi Corporation" dizaina uzņēmums "TTDesign" ir atbildīgs par piebūves koncepcijas un iekštelpu dizaina izstrādi, "Sarma & Norde Arhitekti" ir atbildīgi par arhitektoniskajiem risinājumiem un projekta tehnisko izpildi, bet piebūves un atjaunošanas tehnisko uzraudzību veic uzņēmums "Forma 2", savukārt "Merks" ir atbildīgs par ēkas būvniecību.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē