Pabeigta Valmieras pils mūra atjaunošana un konservācija, turpinās Valmieras kultūrvides centra ēkas būvniecības darbi Ziņas

Pabeigta Valmieras pils mūra atjaunošana un konservācija, turpinās Valmieras kultūrvides centra ēkas būvniecības darbi

Pirmdiena, 4 oktobrī, 2021

Informāciju sagatavoja Marija Melngārša, Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste.

Lai saglabātu kultūrvēsturisko mantojumu un nodrošinātu tā apskates pieejamību Valmieras vecpilsētā, turpinās Valmieras kultūrvides centra ēkas būvniecības darbi projekta "Kultūra, vēsture un arhitektūra Gaujas un laiku lokos" ietvaros.

Līdz septembra beigām ir veikta esošo kāpņu granīta pakāpienu atjaunošana un uzsākta esošo ķieģeļu konstrukcijas kāpņu pārbūve. Mūra daļā uzstādīti jauni granīta pakāpieni, veikta grīdas pamatnes, kāpņu izbūve, kā arī izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Ir veikta ventilācijas sistēmas cauruļvadu montāža, kā arī ziemeļu un ziemeļrietumu mūra daļas horizontālās virsmas nosegtas ar velēnu. Uzsākta stikla fasādes konstrukciju montāža.

Atbilstoši atklāta konkursa rezultātiem pils mūru restaurāciju un konservāciju, Valmieras pils kultūrvides centra ēkas būvniecību un Vecās aptiekas ēku pārbūvi veic SIA "R.K.C.F.Renesanse" par kopējo līgumsummu 3 198 259,49 EUR ar PVN.

Valmieras pils kultūrvides centra izveide tiek īstenota Eiropas Savienības fonda darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" prioritārā virziena "Vides aizsardzības un resursu izmantošanas efektivitāte" 5.5.1. specifiskā atbalsta mērķa "Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus" projekta "Kultūra, vēsture, arhitektūra Gaujas un laika lokos" ietvaros. Projekts paredz Valmieras pils Ziemeļu aizsargmūra un ZR daļas pagrabu atsegto mūru konservāciju, jaunā Valmieras pils kultūrvides centra būvniecību, pils vides un virtuālās ekspozīcijas izveidi. Projektā paredzēts Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 1 032 900 EUR apjomā, papildus ieguldot finansējumu no valsts 38 823, 53 EUR un līdzfinansējumu no pašvaldības 155 294,12 EUR.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē