Vēlies akcentēt sienu viesistabā – izvēlies atbilstošas tapetes! Aktuālie padomi

Vēlies akcentēt sienu viesistabā – izvēlies atbilstošas tapetes!

Pirmdiena, 5 jūnijā, 2017

Izstrādājot dizainu viesistabai, viens no pazīstamakajiem veidiem ir izvēlēties vienu sienu kontrastējošā krāsā, un to spēj paveikt arī bez profesionāļu palīdzības. Aplukosim dažus piemērus  ka akcentēt jūsu ģimenes viesistabu.

 Gandrīz sniegbaltām dzīvojamo istabu sienām, akcenta virsma kļūst par tiltu, kas savieno mēbeles un dekora objektus. Uz vienas sienas ir nepieciešams neliels daudzums fona tapešu, tāpēc nevajadzētu  taupīt, bet labāk akcentēt ar patiesu greznu tapeti.

Akcentēt nav ieteicams visu sienu, bet tikai daļu no tās. Piemēram, telpu pie kamīna vai daļu no sienas aiz dīvāna. Tātad, ne tikai tā sadalīsi telpu zonās, bet arī uzsvērsiet kādu priekšmetu, ar kuru jūs lepojaties. Dizainu pie kamīna ieteicams ar spilgta akcenta palīdzību izcelt kā centrālo punktu. Sienas akcents nevar būt pārāk gaišs, bet ne pārāk atšķirīgs no kopējās sienas.

Interesants variants, kad izcelta nav visa siena, bet tikai, piemeram, kāda daļa aiz dīvāna, tadejādi, radot dīvānu kā galveno mēbeli viesistabā.

 Interjeru, kurā izmanto aktīvas, piesātinātas krāsas objektiem, apdarei un mēbelēm, būtu labāk izmantot tapetes neitrālos toņos. Tad viesiem būs vizuāli vieglāk novērtēt visu telpas vidi.

 Minimālisma interjera piekritējiem dzīvojamo istabu var akcentēt ar spilgti piemērotu fonu uz vienas sienas.

Akcentēt sienu var arī ar vienu lielu spilgtu attēlu, ja visas pārējās sienas ir neitrālos toņos un gaišos toņos.

Fototapetes – agrāko dizaina tendenču atdzimšana

Pāris gadu desmitus atpakaļ bija ļoti populārs veids vienu no sienām telpā aplīmet ar foto tapeti. Pašlaik, lai apmierinātu mūsdienu dizaina cienītajus dzīvojamā istabā ar ūdenskrituma un priežu meža attēlu diez vai vairs ir pietiekoši. Bet tas nenozīmē, ka foto tapetes ir nolemtas aizmiršanai, un vairs netiek izmantotas. Apskatīsim dažas orģinālas fototapešu pielietošanas iespējas mūsdienu dizaina projektiem viesistabā.

Pie tumšā fona ar attēlu  noteikti nepieciešama plaša telpa. Bet, ja telpā nav pietiekami daudz vietas, vietu vizuali vel var palielinat ar lielām stikla durvīm.  Vel viens piemērs ar tapetēm, kur gramatu plaukta attēls tikai jau gaišā dzīvojamā istabā, un šāds akcents uz sienas var būt lielisks plašām telpām ar augstiem griestiem.

Lai radītu greznu dzīvojamo istabu ar bohēmisku atmosfēru, nepieciešama tekstila apdare aizskariem un sēdvietas ērtā rokoko stilā, tādejādi radot komforta sajūtu un karalisku luksusa dzīves iespaidu.

Interesants papildinājums mazo pilsētu dzīves kļuva sienas, kas tika dekorētas ar fototapetēm,  Ideja radās, kad sienu aplika ar pilsētas karti. Neuzkrītoša tapete, un tai pat laikā jau raksturo ģimenes vertības.

Modernisma stils viesistabā papildināja sienas ar fotoattēliem no koku stumbriem uz tumša fona. Spilgti tekstilizstrādājumi, paklāji,  piesātinātu toņi mēbeles sniedz svētku noskaņu uz šada fona.

Mazā dzīvojamā istabā ir svariga oriģinalitāte un to var panākt pateicoties īpašām fototapetem. Tapetes  izmanto dekorēšanai vienai no sienām un durvīm, tādejādi var passlēpt citas durvīs, slēpj ar ieeju, piemēram, ģērbtuvē vai noliktavā.

Protams, ja nejūtaties droši pie fona tapešu saskaņošanas ar fototapeti vai mēbelēm, iesakām verstiem uz konsultāciju pie dizaineriem, kas atrodami: dizaineru katalogs.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē