Nākamnedēļ svinīgi atklās Laima jauno ražotni Ādažu novadā Ziņas

Nākamnedēļ svinīgi atklās Laima jauno ražotni Ādažu novadā

Pirmdiena, 6 septembrī, 2021

Ceturtdien, 9.septembrī plkst.13, notiks jaunās "Laima" ražotnes svinīgā atklāšana, aģentūru LETA informēja pārtikas koncerna "Orkla Latvija" pārstāvji.

Jaunā ražotne atrodas Laimas ielā 6, Birzniekos, Ādažu novadā.

Pasākumā piedalīsies "Orkla Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons, "Orkla" grupas "Confectionery & Snacks" biznesa virziena izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Ingvilla Tarberga Berga un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Iepriekš "Orkla Latvija" pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka viens no lielākajiem notikumiem 2020.gadā bija "Laimas" jaunās ražotnes ēkas nodošana ekspluatācijā, apsteidzot plānoto būvniecības grafiku par gandrīz mēnesi. Jaunā ražotne uzcelta Ādažos un tajā nodarbināti vairāk nekā 100 darbinieki. Kopumā, kā norādīja "Orkla Latvija" pārstāvji, "Laimas" attīstībā pēdējo gadu laikā investēti vairāk nekā 20 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka "Orkla Latvija" pērn strādāja ar 104,2 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 4,6 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja kompānijā. Tādējādi, pēc aģentūras LETA aprēķiniem, koncerna apgrozījums pērn pieaudzis par 22,3%, savukārt peļņa - par 63,9%.

Latvijā "Orkla" pārstāv un attīsta "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Pedro", "Spilva", "Gutta", "Everest", "Latplanta" un citus zīmolus. Uzņēmums iekļaujas Norvēģijas koncernā "Orkla".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē