Tirdzniecības centrs Spice svin promenādes spāru svētkus Ziņas

Tirdzniecības centrs Spice svin promenādes spāru svētkus

Pirmdiena, 6 septembrī, 2021

Iepriekšējās nedēļas nogalē, noslēdzot nozīmīgu būvdarbu posmu un jumta korē paceļot tradicionālo ozollapu vainagu, tika svinīgi aizvadīti jaunās promenādes starp tirdzniecības centriem "Spice" un "Spice Home" spāru svētki.

Jaunās promenādes, kas savienos tirdzniecības centrus "Spice" un "Spice Home", būvniecība tika uzsākta šī gada maijā. Promenādes projekta kopējās investīcijas sasniedz 800 tūkstošus eiro un būvniecības darbus plānots noslēgt šī gada septembra beigās.

"Promenādes tapšana mums, tirdzniecības centram "Spice", ir svarīgs notikums, un ar lielu nepacietību gaidām atklāšanu šī gada novembrī. Mūsu mērķis bija radīt patīkamu un iedvesmojošu vidi mūsu klientiem un tagad, kad ir pabeigti visi smagākie darbi, un topošā promenāde ir ieguvusi kopskata veidolu, redzam, ka mērķi esam sasnieguši. Vēlos pateikt paldies būvnieku komandai, arhitektiem, projektētājiem un būvuzraugiem," stāsta Artis Teibe, tirdzniecības centra "Spice" un "Spice Home" apsaimniekošanas un attīstības vadītājs.

Kā iepriekš ziņots, promenādes būvniecībā un labiekārtojumā izmantoti ilgtspējīgi risinājumi un tās pārdomātā arhitektūra uzlabos vidi pie tirdzniecības centriem, padarot pārvietošanos starp abiem centriem ērtāku, patīkamāku un drošāku.

Jaunajā promenādē speciāli izveidotās moduļu mājiņās būs pieejams kvalitatīvs vietējo ražotāju piedāvājums gardēžiem - sākot no svaigiem dārzeņiem, gaļas un jūras veltēm, līdz dažādu virtuvju restorānu piedāvājumam. Apmeklētājiem būs pieejami galdiņi un ērti soli maltītes baudīšanai un atpūtai ārā.

Māris Stakens, SIA "PRO DEV" valdes priekšsēdētājs: "Promenāde ir spilgts vides objekts, ko daudzi pamana un novērtē vēl pirms tā pabeigšanas. Iepirkšanās ir vienmēr bijusi mūsu kultūras sastāvdaļa un šī būve ir atsauce uz vēsturi, kad iepirkšanās norisinājās brīvā tirgus apstākļos. Ļoti reti spāru svētki ir tuvu objekta nobeigšanai, taču šoreiz tas bijis iespējams un par to ir jāsaka liels paldies visiem iesaistītajiem, sadarbības partneriem un darbu labiekārtotājiem.

Sanita Rubene, SIA "FABRUM" būvuzraugs: "Kopš šī gada maija esam strādājuši viena liela mērķa vārdā - lai uzbūvētu kvalitatīvu būvi, kas paplašinās brīvā laika pavadīšanas iespējas tirdzniecības centrā "Spice" un priecēs tā apmeklētājus. Bet jau šodien, stāvot zem šī skaistā ozollapu vainaga, vēlos pateikties visiem būvniecības procesa dalībniekiem - objekta pasūtītājiem un darba autoriem un veicējiem, par paveikto darbu un veiksmīgo sadarbību."

Topošās promenādes projekta autori ir SIA "Lejnieku projektēšanas birojs", būvdarbus veic SIA "PRO DEV", būvuzraugs - SIA "Fabrum".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē