LIAA saņēmusi 210 pieteikumus uz astoņām Latvijas paviljona pārstāvju vakancēm Expo izstādē Ziņas

LIAA saņēmusi 210 pieteikumus uz astoņām Latvijas paviljona pārstāvju vakancēm Expo izstādē

Pirmdiena, 16 augustā, 2021

Darbam Latvijas paviljonā starptautiskajā izstādē "Expo 2020 Dubai", kas rudenī sāksies Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētā Dubaijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) saņēmusi 210 kandidātu pieteikumus uz astoņām pārstāvju vakancēm, aģentūrai LETA pastāstīja LIAA pārstāvniecība AAE vadītāja Inga Ulmane.

Viņa skaidroja, ka nepieciešamo kandidātu atlasi plānots veikt trīs kārtās, lai septembra otrajā pusē viņi varētu doties uz Dubaiju un sākt savu pienākumu veikšanu.

Atlasītie darbinieki strādās divās maiņās un uzņems apmeklētājus Latvijas paviljonā. Viņu pienākums būs sniegt atbalstu paviljona apmeklētājiem, Latvijas uzņēmumu pārstāvjiem, kuri piedalīsies izstādē "Expo", organizēt dažādus tematiskos pasākumus, kā arī veikt citus pienākumus.

Latvijas paviljona darbinieki veiks savus pienākumus visu izstādes norises laiku līdz 2022.gada 31.martam.

Ulmane arī pastāstīja, ka savu dalību izstādē apstiprinājuši jau vairāk nekā 200 Latvijas uzņēmumi un patlaban turpinās paviljona iekārtošanas darbi. Augusta beigās tiks uzstādīti arī multimediju risinājumi, bet darbs pie paviljona izveides jāpabeidz līdz 24.septembrim.

Jau vēstīts, ka starptautiskā izstāde "Expo 2020 Dubai" Dubaijā sākotnēji bija plānota no 2020.gada 20.oktobra līdz 2021.gada 10.aprīlim, taču Covid-19 izplatības dēļ izstādes norise pārcelta uz laika periodu no 2021.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 31.martam.

Pagājušā gada oktobrī AAE vēstniece Latvijā Hanāna Halfāna Ubaidu Alī Almadhanī un Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks, Latvijas oficiālais pilnvarotais pārstāvis izstādē "Expo 2020 Dubai" Raimonds Aļeksejenko parakstīja līgumu par paviljona īri Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē "Expo 2020 Dubai".

Noslēgtais īres līgums paredz, ka Latvija izstādē piedalīsies, izmantojot jau iepriekš izbūvētu paviljonu, kas tiks iekārtots atbilstoši izstādes tematikai, kurā tiks izvietotas Latvijas ekspozīcijas un organizēti biznesa un kultūras pasākumi.

Iepriekš valdība lēma Latvijas dalībai "Expo 2020" no valsts budžeta atvēlēt 4,4 miljonus eiro. Tomēr vēlāk, lemjot lauzt līgumu ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) par valsts dalības rīkošanu izstādē, tika rasts risinājums, kas paredz, ka Latvija paviljonu īrēs no AAE. Tādējādi Latvijas izmaksas dalībai "Expo 2020" saruka līdz 1,4 miljoniem eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 29 dienu portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē