Paziņos Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021 nominantus Ziņas

Paziņos Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021 nominantus

Trešdiena, 28 jūlijā, 2021

Preses konferencē runās Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētāja Māra Vaivode, kā arī "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021" atlases žūrijas pārstāvji - arhitekts un Latvijas Arhitektūras gada balvas "Grand Prix 2020" ieguvējs Andris Kronbergs un arhitekte, urbāniste Evelīna Ozola.

Pasākuma laikā tiks paziņoti nominanti, kuri tiek izvirzīti tālākai sacensībai par Latvijas Arhitektūras gada balvām. Preses konferences dalībnieki tiks iepazīstināti arī ar "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021" galveno aktuālo tēmu.

Šā gada Latvijas Arhitektūras gada balvas apbalvošanas ceremonija norisināsies 27.augustā.

Pēc Arhitektu savienībā minētā, "Latvijas Arhitektūras gada balvai 2021" pieteikto darbu klāsts atspoguļo pašreizējo Latvijas arhitektūras vidi, galvenās tendences un nozīmīgākos procesus. Konkursā tiek vērtēti ne tikai objekti - ēkas, vides objekti, interjeri, ainavu arhitektūra, - bet arī procesi - notikumi, izdevumi, izstādes un projekti.

"Latvijas Arhitektūras gada balvai 2021" iesniegti tādi darbi, kā piemēram, Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas "Saules skola" apbūves komplekss, Dziesmu svētku estrādes pārbūve Mežaparkā, Dobeles Livonijas ordeņa pils kapelas mūru konservācija un pārbūve, vides objekts "Paviljons Čiekurs", "MAD Arhitektūras telpa" un citi. Visus konkursam pieteiktos darbus iespējams apskatīt Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā.

"Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021" atlases žūrijā ir arhitekts Andris Kronbergs ("Arhis arhitekti", "Latvijas Arhitektūras gada balva 2020" "Grand Prix" saņēmējs), 2020.gadā godalgoto objektu autori - Ilze Liepiņa ("Sudraba arhitektūra") un Oskars Vāvere ("RUUME arhitekti"), arhitekte un urbāniste Evelīna Ozola, mākslinieks Ēriks Božis, kā arī rakstniece un dzejniece Inga Gaile un režisors Uģis Olte.

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Gada balva ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar Kultūras ministriju.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē