Par vairāk nekā 40 000 eiro atjaunos siltumtīklu posmu Stendē Ziņas

Par vairāk nekā 40 000 eiro atjaunos siltumtīklu posmu Stendē

Pirmdiena, 28 jūnijā, 2021

 Par vairāk nekā 40 000 eiro atjaunos siltumtīklu posmu Stendē, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Noslēdzoties apkures sezonai, SIA "Talsu namsaimnieks" uzlabo uzņēmuma pārraudzībā esošo siltumapgādes infrastruktūru. Tuvākajā laikā paredzēts sākt siltumtīklu rekonstrukciju Stendē.

"Talsu namsaimnieka" valdes priekšsēdētājs Egils Bariss informēja, ka līdz augustam plānots atjaunot siltumtīklus Stendē, Nākotnes ielā 2, 4, 6 un 8. Plānots izbūvēt divus savienojošos posmus uz daudzīvokļu dzīvojamajām ēkām Nākotnes ielā 2 un 4 un Nākotnes ielā 6 un 8, tā apejot esošos siltumtīklus, kas atrodas dzīvojamo ēku Nākotnes ielā 26 un Brīvības ielā 74 pagrabstāvos. Tiks izbūvēts arī jauns siltumtīklu pievads ēkas Brīvības ielā 74 pagrabstāvā no siltumtīklu ievada ēkā līdz siltummezglam.

"Esošā siltumtīklu sistēma šeit izbūvēta pagājušā gadsimta 70.gados, tā, protams, ir tehniski novecojusi. To atjaunojot, samazināsim siltumenerģijas zudumus, novērsīsim avāriju riskus un nodrošināsim iedzīvotājiem kvalitatīvu siltumenerģijas piegādes pakalpojumu," pauda Bariss.

Pēc siltumtīklu rekonstrukcijas tiks atjaunots ielas segums un virsma celtniecības darbu teritorijā un tai blakus esošajās vietās, ja tās būs bojātas cauruļvadu montāžas laikā.

Būvdarbu laikā iedzīvotājiem nāksies saskarties ar nelielām neērtībām, jo būvdarbu zonās var tikt traucēta gājēju pārvietošanās, transportlīdzekļu kustība un to novietošana, piebilda Bariss.

Plānotajos darbos, ko nodrošinās SIA "Talsu Bio-Enerģija", uzņēmums ieguldīs 41 421 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Talsu namsaimnieks" apgrozījums pērn bija 3 314 815 eiro, peļņa - 23 745 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 29 dienu portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē