Jūnijā notiks informatīvi pasākumi par privātmāju energoefektivitātes paaugstināšanu Ziņas

Jūnijā notiks informatīvi pasākumi par privātmāju energoefektivitātes paaugstināšanu

Ceturtdiena, 3 jūnijā, 2021

Ekonomikas ministrija (EM), "Attīstības finanšu institūcija Altum" ("Altum") un Finanšu nozares asociācija jūnijā privātmāju īpašniekus aicina piedalīties četros vebināros par par energoefektivitātes risinājumu izvēli un būvniecības kvalitātes nodrošināšanu, aģentūru LETA informēja EM.

3.jūnijā plkst.14 vebinārā "Privātmāju energoefektivitāte. Ar ko sākt?" informēs par aktualitātēm ēku energosertifikācijā. Eksperti arī pastāstīs, ar ko atšķiras apmestā un ventilējamā fasāde, un atgādinās, kā izvēlēties savām vajadzībām atbilstošākos logus.

Pasākumā piedalīsies Rīgas pilsētas būvvaldes, Latvijas Arhitektu savienības, Būvmateriālu ražotāju asociācijas, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas un Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienības eksperti.

7.jūnijā plkst.14 vebinārā "Privātmāju energoefektivitāte. Būvmateriāli un būvniecība" informēs par dažādiem siltumizolācijas veidiem, jumtu un jumta logu montāžu. Eksperti arī pastāstīs, kādas ir biežāk pieļautas kļūdas apmesto un ventilējamo fasāžu montāžā, kā arī sniegs ieteikumus, kā izvēlēties būvkomersantu. 

Arī privātmāju būvniecības un atjaunošanas procesos ir svarīga darba drošība un tāpēc vebinārā piedalīsies arī Valsts darba inspekcijas eksperti. Tāpat vebinārā piedalīsies arī Būvmateriālu ražotāju asociācijas, Latvijas Jumiķu asociācijas un Latvijas Būvnieku asociācijas eksperti.

10.jūnijā plkst.14 vebinārā "Privātmāju energoefektivitāte. Siltumapgāde un atjaunojamie energoresursi" eksperti pastāstīs par iespējām apkurei un ventilācijai privātmājā, savukārt AS "Sadales tīkls" informēs par saules paneļu izvēli un to pieslēgšanas procesu. Pasākuma lakā pastāstīsim arī par biežāk izplatītajām kļūdām elektroinstalācijas plānošanā un ekspluatācijā.

Vebinārā piedalīsies eksperti no Rīgas Tehniskās universitātes, "Elektrum" Energoefektivitātes centra, Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku asociācijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas.

Savukārt 17.jūnijā plkst.14 vebinārā "Privātmāju energoefektivitāte. Rūpes par ēku pēc atjaunošanas" informēs par fasādes kopšanu un energoefektīvu ierīču izvēli, kā arī par to, kas nodrošina kvalitatīvu dzīves vidi mājoklī. Eksperti atgādinās arī par prasībām reglamentētās sfēras būvmateriāliem un ugunsdrošību mājoklī.

Vebinārā piedalīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Latvijas Būvmateriālu ražotāju asociācijas, Elektrum Energoefektivitātes centra, Latvijas Apdrošinātāju asociācijas un Rīgas Stradiņa universitātes eksperti.

Pasākumi tiek organizēti informatīvās kampaņas "Dzīvo siltāk" un konkursa "Energoefektīvākā ēka Latvijā" ietvaros.

Šā gada 27.maijā "Altum" uzsāka pieteikumu pieņemšanu privātmāju energoefektivitātes paaugstināšanas atbalsta programmā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē