Daugavpilī ar īres mājokļiem varētu nodrošināt līdz 200 mājsaimniecību Ziņas

Daugavpilī ar īres mājokļiem varētu nodrošināt līdz 200 mājsaimniecību

Ceturtdiena, 3 jūnijā, 2021

Iegūstot atbalstu no valsts, Daugavpilī ar īres mājokļiem varētu nodrošināt līdz 200 mājsaimniecību, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Lai veicinātu īres mājokļu pieejamību mājsaimniecībām, kuras nevar atļauties mājokļa iegādi pašreizējos nekustamā īpašuma tirgus nosacījumos, Ministru kabinets izstrādā "Noteikumus par atbalstu dzīvojamo īres māju būvniecībai". Noteikumi paredz finansiāla atbalsta saņemšanas iespējas aizdevuma vai granta veidā, būvniecības standartiem un energoefektivitātes prasībām atbilstošu zemas īres maksas mājokļu būvniecībai.

Minētais atbalsts tiks finansēts no Eiropas Savienības pieejamā finansējuma 42 900 000 eiro Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna ietvaros.

Realizējot dzīvojamo īres namu būvniecības projektu Daugavpilī, ar īres mājokļiem varētu tikt nodrošinātas līdz 200 mājsaimniecību, kuru neto ienākumi uz dzīvojamās telpas piešķiršanas brīdi nepārsniegtu 980 eiro vienas istabas dzīvoklim, 1635 eiro divu istabu dzīvoklim. Savukārt trīs un vairāk istabu dzīvoklim ienākumi nevar pārsniegt 2450 eiro.

Īstenojot projektu, īres maksa par mājokli tiks noteikta atbilstoši dzīvojamo telpu īres likumā noteiktajai kārtībai un tā nepārsniegs 4,4 eiro par kvadrātmetru. Palielināt īres maksu varēs vien, veicot īres maksas indeksāciju reizi piecos gados vai veicot kompleksus ēkas atjaunošanas darbus atbilstoši ēkas uzturēšanas plānam.

Līdz 18.jūnijam Daugavpils dome aicina pilsētas iedzīvotājus piedalīties balsojumā, kas pieejams pašvaldības lapā, atbildot uz jautājumu, vai atbalsta īres mājokļu būvniecību Daugavpilī.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē