Sāk pārbūvēt kanalizācijas sūkņu staciju iepretim Brīvdabas muzejam Ziņas

Sāk pārbūvēt kanalizācijas sūkņu staciju iepretim Brīvdabas muzejam

Otrdiena, 1 jūnijā, 2021

Šonedēļ būvnieki sākuši pārbūvēt kanalizācijas sūkņu staciju iepretim Latvijas Etnogrāfiskajam brīvdabas muzejam, aģentūru LETA informēja "Rīgas ūdens" pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Projekta pabeigšana plānota šā gada beigās. Būvniecības darbus veiks apvienība "ISP & PC", projekta kopējā summa - 1,5 miljoni eiro.

Kanalizācijas sūkņu stacijas Brīvības gatvē pārbūve un jauna spiedvada izveide nepieciešama, lai nodrošinātu Berģos un to tuvākajās apkaimēs savākto notekūdeņu drošu un videi draudzīgu novadīšanu uz Bioloģiskās attīrīšanas staciju "Daugavgrīva". 

Projekta realizācijas gaitā tiks izbūvēts kanalizācijas spiedvads no gāzes uzpildes stacijas Brīvības gatvē 438a līdz Juglas kanālmalai. Tā kopējais garums ir 1132 metri. 

Spiedvads tiks izbūvēts ar horizontāli vadāmo urbšanas metodi, tostarp arī Brīvības gatves šķērsojums un divas spiedvada līnijas zem Juglas kanāla. Tāpat šī projekta ietvaros tiks demontēta esošā kanalizācijas sūkņu stacija un tā uzbūvēta praktiski no jauna.

Šī projekta realizāciju apgrūtinās tas, ka kanalizācijas sūkņu stacijas izbūve jāveic ļoti šaurā teritorijā. Būvdarbus paredzēts veikt, nepārtraucot esošās kanalizācijas sūkņu stacijas darbību.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 26 dienu portālā
Bija online 11 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē