Informēs par Latvijas paviljona Venēcijas starptautiskajā arhitektūras izstādē atklāšanu Ziņas

Informēs par Latvijas paviljona Venēcijas starptautiskajā arhitektūras izstādē atklāšanu

Ceturtdiena, 13 maijā, 2021

Platformā "Zoom" šodien plkst.11 notiks preses konference, kurā informēs par Latvijas paviljona Venēcijas starptautiskajā arhitektūras izstādē atklāšanu.

Kā aģentūru LETA informēja pasākuma organizatoru pārstāve Ginta Subbota, preses konferencē piedalīsies Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa, Latvijas paviljona komisārs Jānis Dripe, Kultūras ministrijas eksperte dizaina un arhitektūras jautājumos Dzintra Purviņa, Latvijas ekspozīcijas kuratori un arhitekti Uldis Lukševics un Elīna Lībiete. Pasākumu moderēs Ieva Lāce-Lukševica.

2021.gada 21.maijā tiks atklāts Latvijas Paviljons Venēcijas biennāles 17.Starptautiskās arhitektūras izstādē. Latviju tajā pārstāv arhitektu birojs "NRJA" ar ekspozīciju "It’s not for you! It’s for the building" jeb "Tas nav domāts tev! Tas domāts ēkai".

Subbota norādīja, ka apjomīgās ekspozīcijas detaļas jau nosūtītas uz Venēciju un komanda strādā pie tā uzbūves, lai turpmākos sešus mēnešus iepazīstinātu starptautisko publiku ar radošās komandas ideju par absurdām situācijām, kurās tehnoloģijas sāk diktēt savus noteikumus un veidot cilvēka dienaskārtību.

Pēc viņas paustā, jaunu apstākļu un noteikumu rašanās pandēmijas dēļ ne tikai vēl spilgtāk izgaismo Latvijas ekspozīcijas ideju, bet arī iezīmē jaunu pieeju starptautiskai sadarbībai un kultūras notikumu nepārtrauktībai. Nupat arī tiks laista klajā daļa no Latvijas ekspozīcijas - īsprozas grāmata, kur pazīstami prozaiķi, publicisti un pētnieki dalījušies pieredzē par mūsdienu cilvēka attiecībām ar tehnoloģijām.

Pandēmijas ierobežojumu dēļ pagājušajā gadā plānotā Venēcijas arhitektūras biennāles atklāšana un norise tika pārcelta uz šī gada maiju.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē